Į redakciją paskambinusi moteris abejojo UAB „Ukmergės šiluma“ atsiųstų sąskaitų teisingumu.

Pasakojo, jog domisi tuo, kas parašyta sąskaitose.

Sako, kad yra tokia grafa „Už neapskaitytą karštą vandenį“. Supranta, kad tai – nedeklaruotas vanduo. Kaip jis atsiranda? Ar tada, kai gyventojai skaitiklio rodmenis „nuima“ mėnesio viduryje, o ne gale?

Ir kodėl neapskaitytas vanduo yra skaičiuojamas pagal kvadratūrą? Ar tai teisinga?

Sako, kad šiuo klausimu jau skambino į „Ukmergės šilumą“. Jai paaiškino, kad jei vieną mėnesį už neapskaitytą vandenį žmogus permoka, tai kitą mėnesį tuos pinigus atgauna. Bet moteris tikina, jog gilinosi ir taip tikrai nėra – visi pinigai nesugrįžta.

„Nepaskirstytas karšto vandens kiekis – skirtumas tarp vandens karštam vandeniui paruošti kiekio, išmatuoto daugiabučio namo įvade, ir butų karšto vandens skaitiklių rodmenų sumos. Tai vartotojų suvartotas, bet neapmokėtas karšto vandens kiekis. Atitinkamai su nepaskirstytu karštu vandeniu suvartotas šilumos kiekis yra lygus suvartotam, bet nedeklaruotam karštam vandeniui ruošti suvartotam šilumos kiekiui“, – paaiškino UAB „Ukmergės šiluma“ direktorius Vydas Paknys.

Pasak jo, šis šilumos energijos kiekis šildymo sezono metu anksčiau buvo pateikiamas apmokėti kartu su šilumos kiekiu šildymui, o ne šildymo sezono metu – su  gyvatuko mokesčiu.

2017 m. rugpjūtį įsigaliojo nauji šilumos paskirstymo  metodai.

Pagal juos šilumos kiekis apskaičiuojamas atskirai nuo šilumos kiekio šildymui ir karšto vandens cirkuliacijai bei pateikiamas apmokėti atskira eilute, paskirstant  kiekį visiems pastato karšto vandens vartotojams proporcingai jų butų naudingiems plotams.

„Šilumos kiekis patalpų šildymui bei karšto vandens ruošimui daugiabučio namo butų savininkams paskirstomas vadovaujantis VKEKK (komisijos) patvirtintomis metodikomis, kurių įmonė UAB „Ukmergės šiluma“ griežtai laikosi“, – pažymėjo V. Paknys.

Tikino, kad jeigu vieną mėnesį vartotojų deklaruotas karšto vandens kiekis buvo mažesnis negu faktiškai pastate suvartotas, susidarys teigiamas su nepaskirstytu karštu vandeniu suvartotas šilumos kiekis, kurį apmokės visi namo vartotojai proporcingai jų butų naudingiesiems plotams.

Deklaravus anksčiau nedeklaruotus karšto vandens kiekius, pastarieji viršys faktišką, todėl susidarys neigiamas su nepaskirstytu karštu vandeniu suvartotas šilumos kiekis. Pagal naudinguosius plotus jis išdalijamas visiems vartotojams, tokiu būdu grąžinant sąžiningai deklaravusiems vartotojams anksčiau už kitų nedeklaruotą karštą vandenį apmokėtas sumas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+2 # o 2020-02-25 16:38
kas prašė kainų komisijos, kad paruoštų tik šilumos tinklams naudingą metodiką. Butų savininkai, fiziniai asmenys, nėra įsipareigoję mokėti už bendrą pastate sunaudotą šiltą vandenį, už kaimynus. Čia gal aktualu namų bendrijoms, kurios, kaip juridiniai asmenys, turi pilnai atsiskaityti už pastate sunaudotą vandenį pagal skaitiklio rodmenis. Negi šilumos tinklai varginsis paskaičiavo visiems. Tokia nuomonė.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų