Orams vėstant pasidomėjome apie pasirengimą artėjančiam šildymo sezonui Ukmergėje.

Ar jam jau pasiruošta, kokios naujovės šiemet įvestos, kokios yra kainų prognozės?

UAB „Ukmergės šiluma“ direktorius Vydas Paknys sakė, kad šiemet šildymo sezono pradžia greičiausiai nebus ankstyva, ir priminė, kad pernai Ukmergėje pastatus buvo pradėta šildyti spalio 10-ąją.

Artėjant šildymo sezonui prognozuojama, kad šis sezonas turėtų būti pigesnis, tačiau, pasak V. Paknio, viskas priklausys ir nuo oro sąlygų bei kuro kainų, kurios šiuo laikotarpiu yra mažesnės nei pernai. O sezonui jau pasiruošta.

„Ukmergės šiluma“ yra baigusi pasirengimo darbus ir šiuo metu yra visiškai pasiruošusi patikimai, kokybiškai tiekti šilumą 2023–2024 metų šildymo sezono metu“, – patikino direktorius.

Pasak V. Paknio, šildymo sezonui parengtos visos 19 katilinių, 41 eksploatuojamas katilas, metrologiškai patikrinti 155 įvadiniai skaitikliai, išbandytų šilumos tiekimo tinklų ilgis siekia 50 070 metrų, naujai nutiesta 886 metrai vamzdyno. „Įmonė biokuro biržoje yra nupirkusi 6 000 MWh biokuro, kuris tenkins poreikį spalio ir lapkričio mėnesiais, – vardijo direktorius. – Visiškai suformuotas ir atestuotas gamybinis katilinių ir šilumos tiekimo tinklų priežiūros personalas.“

V.Paknys priminė, kad, artėjant šildymo sezonui, svarbu tinkamai jam paruošti ir pastatus bei inžinerines šildymo sistemas. Tad „namų darbus“ turi atlikti ir vartotojai. „Siekiant išvengti nesklandumų, vyksta ir vartotojų pasirengimas. Teisės aktuose reglamentuotus darbus atliko bei dokumentus nustatyta tvarka parengė 289 iš 299-ių vartotojų pastatų“, – sakė V. Paknys.

Direktorius nurodė ir esamus bei prognozuojamus kainų pokyčius, šiemet palankius vartotojų kišenėms. Jo duomenimis, gamtinių dujų bei biokuro kainų tendencijos rodo, kad šis šaltasis sezonas bus finansiškai taupesnis.

„Lyginant su pernai metų spalio mėnesiu, UAB „Ukmergės šiluma“ šiųmečio spalio mėnesio šilumos kaina yra 2,6 karto mažesnė. 2022 m. ji buvo 19,79 ct/kWh, o 2023 m. – 7,49 ct/kWh. Prognozuojama lapkričio mėnesio šilumos kaina bus 2,3 karto žemesnė nei 2022 m. lapkritį, o likusio šildymo sezono šilumos kaina, planuojama, kris 20–25 proc. lyginant su praeitų metų tuo pačiu laikotarpiu“, – pateikė duomenis V. Paknys.

Priminė ir kitą svarbų dalyką, ne tokį palankų vartotojams. Seimas grąžino iki 2020 metų birželio galiojusią tvarką, kai, skiriant gyventojams būsto šildymo ir vandens šildymo išlaidų kompensacijas, vertinamas gyventojų nuosavybės teise turimas turtas. Svarbu tai, kad, skiriant būsto šildymo ir vandens šildymo išlaidų kompensacijas, vertinamas gyventojų nuosavybės teise turimas turtas pagal prašymus, pateiktus 2023 m. rugsėjo 1 d. ir vėliau.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų