Ukmergės šilumos ūkio naujienos

Dažnas po operacijos sveikstantis pacientas su maišeliu rankoje ar vokeliu kišenėje, norėdamas padėkoti, užsuka į jį operavusio gydytojo kabinetą. Retas žino, kad tokia padėkos forma yra kyšis, ir net nepagalvoja apie kitus padėkos būdus, kurie neverstų jaustis nejaukiai, nežeistų ir nežemintų mediko, kai jam svarbiausia – gerai pavykusi operacija ir sveikstantis pacientas. Tad ar tikrai vis dar reikia nešti gydytojams dovanas, o galbūt galima atsidėkoti oficialiu būdu?

Ar jums yra tekę prie gydytojo kabineto matyti žmogų, lūkuriuojantį su gėlių puokšte ar saldainių dėžute? O patys taip darėte? O gal net rankinėje ar kišenėje yra tekę spausti vokelį su grynaisiais pinigais?

Penktadienį visus Ukmergės medikus rajono savivaldybė pakvietė į jiems skirtą šventę. Ukmergės kultūros centre susirinkusiesiems koncertavo Renata ir Deivis, o labiausiai pasižymėjusiems gydymo įstaigų darbuotojams įteiktos padėkos.

Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) vyriausioji gydytoja Janina Galiauskienė informavo apie naujus šeimos gydytojus.

Didės medikų algos

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad nuo liepos 1 d. ne mažiau kaip 8 proc. bus didinami gydytojų ir slaugytojų atlyginimai.

Daugelyje šalies savivaldybių šią savaitę skelbiama gripo epidemija. Tarp jų ir Ukmergė. Tokios rekomendacijos sulaukė mūsų rajono savivaldybė.

Ukmergėje užfiksuotas naujas plaučių tuberkuliozės atvejis. Šia liga susirgo vienas mokinys. Specialistai įspėja, kad vos pajutus galimos ligos požymius, svarbu kreiptis į gydytoją.

Tokio rūpinimosi nesitikėjo

Ukmergiškė Danutė Gurskienė – viena iš tų moterų, kurioms likimas lėmė senatvėje slaugyti prie patalo prikaustytą savo sutuoktinį.

71 gydymo įstaiga dalyvauja antikorupcinėje akcijoje „Geriausia padėka gydytojui – Jūsų šypsena“

Sparčiai kintantys orai kartu atsineša ir įvairių kvėpavimo ligų šleifą. Medikai teigia, jog rajone pastaruoju metu daugėja ne tik ūmių virusinių kvėpavimo takų ligų, gripo, bet ir plaučių uždegimo atvejų.

Puslapis 1 iš 2

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų