Ukmergės šilumos ūkio naujienos

Mokykla dėkojo tėveliams

Baigiantis mokslo metams Senamiesčio pagrindinės mokyklos pedagogai atsidėkojo mokinių tėvams už vaikus, kurie ne tik gerai mokosi, bet ir pavyzdingai elgiasi. Mokytojai su mokiniais parengė koncertą, mokyklos administracija pasirūpino padėkomis ir pakvietė tėvelius į Kultūros centrą.

Rajono mokyklose vyko paskaitos ir praktiniai užsiėmimai, skirti fiziniam aktyvumui skatinti. Mokymus surengė Ukmergės rajono visuomenės sveikatos biuras, vykdantis projektą „Sveikos gyvensenos skatinimas Ukmergės rajone“.

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė praėjusią savaitę įsakymu patvirtino sąrašą mokyklų, kurios gaus vadinamąjį kokybės krepšelį – tikslines lėšas, skirtas ugdymosi pasiekimams gerinti.

Ukmergiškė Renata teiravosi, ar tik rajone vėl nesvarstoma apie kaimo mokyklų uždarymą ir kuriai iš likusių dabar numatyta tokia lemtis. Sako girdėjusi apie neseniai vykusį tokį švietimo specialistų pasitarimą.

Bus teisiama už fiktyvius mokinius

Lietuvos Respublikos prokuratūra skelbia, kad buvusi mokyklos direktorė stos prieš teismą dėl fiktyviai į mokinių sąrašus įrašytų vaikų.

Nuo šių mokslo metų pradžios atsisakyta mokytojų valandinės darbo apmokėjimo sistemos ir pereita prie etatinio darbo apmokėjimo, tad Ukmergės rajono taryboje patvirtinta nemažai su šiais pasikeitimais susijusių dokumentų. Vienas iš jų – patvirtintas didžiausias leistinas pareigybių skaičius.

Šeštadienį, rugsėjo 1-ąją, į Ukmergės mokyklas susirinko ir pedagogai, ir mokiniai. Džiugiai nusiteikę, po vasaros susitikę visi pradėjo naujus mokslo metus bei dalijosi per vasarą patirtais įspūdžiais.

Pasitinka su naujais iššūkiais

Pasitinkant Rugsėjo 1-ąją – naujų mokslo metų pradžią – pedagogų bendruomenę neramina laukiami iššūkiai ir pasikeitimai.

Žinia, kad mūsų rajono moksleiviai į Rugsėjo 1-osios šventę turės keliauti šeštadienį, sukėlė daugelio tėvelių pasipiktinimą. Tačiau švietimo specialistai nemano, kad tokia nustatyta data galėtų kelti didelių nepatogumų. 

Skatins rinktis profesinį mokymą

Šią vasarą Lietuvoje startavo 10-ies edukacinių ir pramoginių renginių ciklas „Profesinis mokymas – tavo ateities karjera!“, kurio tikslas – keisti požiūrį į profesinio ugdymo galimybes, skatinti jaunus žmones rinktis profesinio mokymosi kelią.

Puslapis 1 iš 10

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų