Melanijos Širvienės nuotr. Į autobusus bibliotekininkės lipo su glėbiais knygų. Melanijos Širvienės nuotr. Į autobusus bibliotekininkės lipo su glėbiais knygų.

Ant­ra­die­nį į mies­te vy­ku­sią ak­ci­ją „Die­na be au­to­mo­bi­lio“ įsi­trau­kė ir Vla­do Šlai­to vie­šo­ji bib­lio­te­ka. Su glė­biais kny­gų bib­lio­te­ki­nin­kės pa­bi­ro po au­to­bu­sus ir vi­siems do­va­no­jo kny­gas.

„Skai­tyk kny­gas. Su mei­le – Vla­do Šlai­to vie­šo­ji bib­lio­te­ka“ – toks lin­kė­ji­mas puo­šė kiek­vie­ną į bal­tą po­pie­rių įvy­nio­tą kny­gą. Kar­tu ke­liau­jan­tis bib­lio­te­kos sa­va­no­ris Vik­to­ras Vir­ke­tis vi­sus vai­ši­no obuo­liais.

Per ge­rą va­lan­dą mies­to au­to­bu­suo­se bu­vo iš­da­lin­ta apie 200 kny­gų. „Žmo­nės mū­sų ak­ci­ją pri­ėmė la­bai ge­ra­no­riš­kai: šyp­so­jo­si, ste­bė­jo­si, dė­ko­jo už staig­me­ną, – pa­sa­ko­jo bib­lio­te­kos di­rek­to­rė Ra­sa Griš­ke­vi­čie­nė. – Mes pa­no­rom pa­rem­ti gra­žią ini­cia­ty­vą: jei au­to­bu­sai šian­dien ve­ža uk­mer­giš­kius ne­mo­ka­mai, tai ir mes pa­ruo­šim do­va­nų – da­lin­sim ne­mo­ka­mai kny­gas. Tai tar­si kvie­ti­mas at­ei­ti į bib­lio­te­ką, tap­ti jos skai­ty­to­jais, da­ly­vau­ti bib­lio­te­kos ren­gi­niuo­se, įsi­lie­ti į mū­sų ben­druo­me­nės veik­lą.“

Pa­sak di­rek­to­rės, vie­na ke­lei­vė, ga­vu­si do­va­nų kny­gą, pa­pra­šė pa­keis­ti ją į sto­res­nę, mat nu­žiū­rė­jo, kad kny­gos – įvai­raus sto­rio. Ki­ta mo­te­riš­kė pik­tai mo­sa­vo ran­ko­mis: „Ne­tu­riu lai­ko skai­ty­ti kny­gas...“

Pa­si­va­ži­nė­ju­sios mies­to au­to­bu­sais, bib­lio­te­ki­nin­kės su kny­go­mis pa­su­ko į ra­jo­no sa­vi­val­dy­bę. Pa­do­va­no­jo kny­gą, obuo­liais pa­vai­ši­no ant laip­tų su­tik­tą me­rą Ro­lan­dą Ja­nic­ką, ku­ris pri­si­pa­ži­no, jog per ren­gi­nių gau­są šian­dien net pa­pie­taut ne­spė­jo, o štai da­bar obuo­lį jam pats Die­vu­lis at­siun­tė...

Bib­lio­te­ki­nin­kės kvie­tė vi­sus daž­niau va­ži­nė­ti mies­to au­to­bu­sais, at­va­žiuo­ti jais į bib­lio­te­ką, drau­gau­ti su kny­ga, li­te­ra­tū­ra, po­ezi­ja. Po­ezi­jos to­me­lį jos įtei­kė ir ties pės­čių­jų per­ėja su­sto­ju­sio au­to­bu­sė­lio vai­ruo­to­jui, ir bu­dė­ju­siam po­li­ci­jos pa­rei­gū­nui.

„2016-ie­ji pa­skelb­ti Bib­lio­te­kų me­tais, to­dėl pa­na­šių ak­ci­jų bus daug ir įvai­rių. Gal­būt vie­ną ry­tą lei­si­mės į ke­lio­nę mies­to au­to­bu­sais su gy­vuo­ju mū­sų kla­si­ku Juo­zu Er­lic­ku, ku­ris pa­tars, kaip gy­ven­ti uk­mer­giš­kiams. Gal­būt au­to­bu­se skam­bės po­ezi­ja ar pa­sa­kos ma­žy­liams, pa­ta­ri­mai šei­mi­nin­kėms ar­ba vie­ni­šiems vy­rams“, – sa­kė bib­lio­te­kos di­rek­to­rė. Anot jos, biblio­te­ko­je lau­kia­mi vi­si, o ki­tų me­tų ren­gi­niams ruo­šia­ma­si jau da­bar.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų