Gedimino Nemunaičio nuotr. Visi norintieji galėjo apžiūrėti ginklus. Gedimino Nemunaičio nuotr. Visi norintieji galėjo apžiūrėti ginklus.

Visą praėjusią savaitę Ukmergėje vyko MPB „Geležinis Vilkas“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono organizuotos lauko taktinės pratybos „Aršus vilkas 2015“.

Ukmergiškiai prisižiūrėjo ir prisiklausė burzgiančios karinės technikos. Vieni sakė dėl triukšmo negalėję gerai išsimiegoti, kiti džiaugėsi aštriais įspūdžiais, treti burnojo dėl vėjais leidžiamų pinigų ir džiaugėsi, kad visa tai – tik pratybos ir neduok Dieve tokios tikrovės.

Pratyboms pasibaigus penktadienį mieste vyko kariškos technikos demonstravimas. Ukmergiškiai galėjo apžiūrėti karinius automobilius ir ginklus.

Šių mokymų vadovas Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ štabo viršininkas pulkininkas leitenantas Mantas Paškevičius pripažino kilęs nuo Siesikų, tad jam Ukmergė – labai artimas, savas kraštas. 

Šiuo metu karininko šeima gyvena Vilniuje, o jis pats namuose – tik svečias.

22 metus kariuomenėje tarnaujančiam vyrui panašios lauko pratybos – ne naujiena. Jos vyko ne viename Lietuvos mieste. Kariai panašių pratybų metu gyvena lauko sąlygomis. O kur ilsisi karininkai? „Aš pats miegojau automobilyje“, – prisipažino pratyboms vadovavęs kraštietis.

Pasak jo, pratybų rezultatus fiksuoja ir vertina vertintojų grupė. Viską išanalizavusi ji pateiks informaciją apie padarytas klaidas. 

Pasak mokymų vadovo, panašios pratybos kituose šalies miestuose numatytos kitų metų kovą.

Ukmergės žinios

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

-2 # praeivis 2015-12-16 06:25
tokiais paciais maciaus isis kariauja, matyt pas ta pati gamintoja apsiperka
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų