Valstybės gimtadienis paminėtas renginių gausa

Iškilmingai nešama valstybės vėliava. Gedimino Nemunaičio nuotr. Iškilmingai nešama valstybės vėliava. Gedimino Nemunaičio nuotr.

99-ąjį mūsų šalies gimtadienį ukmergiškiai ir miesto svečiai pasitiko gausybe renginių. Žiūrovai buvo kviečiami ne tik prie piliakalnio ar į miesto centrą, bet ir į kitas miesto vietas.

Vasario 16-oji Ukmergėje prasidėjo žygiu pėsčiomis į Pabaiską bei plaukimu baidarėmis Siesartimi ir Šventąja.

Kadangi Ukmergė – vienas iš dviejų Lietuvos miestų, savo širdyje turinčių piliakalnius, renginiai mieste vyko prie piliakalnio. Šventė tapo puikia proga pradėti Piliakalnių metus. Juos paskelbė rajono meras Rolandas Janickas.

Mušamaisiais koncertavo jaunieji ukmergiškiai, vadovaujami Violetos Širmenės. Skambant jungtinio choro, į kurį susivienijo kultūros centro kolektyvai „Vyturys“, „Tremtinys“, „Bočiai“, „Magnificat“, „Žemyna“, dainoms šauliai piliakalnį nuspalvino tautinės vėliavos spalvų dūmais.

Toliau šventė persikėlė prie paminklo „Lituania Restituta“. Eisena palydėjo tautinę vėliavą nešusius Lietuvos šaulių sąjungos Karaliaus Mindaugo šaulių 10-osios rinktinės Ukmergės 102-osios šaulių kuopos šaulius.

Prie paminklo iškilmingame minėjime ukmergiškius ir miesto svečius sveikino rajono meras Rolandas Janickas, Seimo narys Juozas Varžgalys. Minėjimo vedėjas Martynas Dabužinskas iššauti patrankos salvę pakvietė Ukmergės karo istorijos klubo „1-as LDK Didžiojo Etmono pėstininkų regimentas“ karius. Dainavo Kultūros centro folkloro ansamblis „Dagilėlis“. Baigiantis minėjimui susirinkusieji buvo pakviesti į akciją „Brangiausios spalvos trys“.

Tradicinis Vasario 16-osios renginys Ukmergėje – bėgimas Pabaiskas – Ukmergė. Šiais metais įveikti trasą panoro 221 bėgikas, tarp jų 60 moterų. Rajono meras, savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas ir Sporto centro direktorius Vytautas Tutlys apdovanojo greičiausiai įveikusius 11 600 metrų trasą.

III vietą užėmė Gitana Akmanavičiūtė iš Kauno ir Edgaras Galdikas iš Vilniaus, II – Jovita Poškutė ir Dovydas Stašys iš Vilniaus, I – Loreta Petkevičienė ir Darius Sadeckas iš Vilniaus. Pabaisko krašto bendraminčių klubo įsteigtais ir kalvio Andriaus Janulio pagamintais prizais apdovanota elegantiškiausia bėgikė – Sonata Motiejūnienė iš Širvintų. Taip pat vyriausias bėgikas – 77 metų amžiaus Jonas Vilčinskas iš Vilniaus ir jauniausias – dešimtmetis ukmergiškis Ernestas Beinoras.

Šachmatų klubas „Juodasis rikis“ Lietuvos gimtadienio šventės proga surengė šachmatų varžybas, kuriose dalyvavo 146 sportininkai.

Kraštotyros muziejuje koncerte gražiausias dainas atliko Virgilijus Noreika ir Dainius Puišys. Akompanavo Lina Giedraitytė. Koncertą vedė muzikologas Viktoras Gerulaitis.
Ekskursijai po miestą, jo praeitį pakvietė į Ukmergės burmistro Vlado Rėklaičio vaidmenį įsikūnijęs istorikas, Kraštotyros muziejaus muziejininkas Raimondas Ramanauskas.

Vakarop restorane „Big Stone“ vyko populiariosios klasikos koncertas. Prie staliukų įsikūrę žiūrovai klausėsi pučiamųjų seksteto „Brass Bravo“ ir dainininko Egidijaus Bavikino.

Lietuvos Valstybės atkūrimo dienos renginius vainikavo grupės „Skylė“ koncertas „Broliai“ Kultūros centre.

Arvydas PĖŠINA

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų