Į Kalėdų eglutės įžiebimo šventę susirinko gausus būrys ukmergiškių. Gedimino Nemunaičio nuotr. Į Kalėdų eglutės įžiebimo šventę susirinko gausus būrys ukmergiškių. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergėje šeštadienį buvo įžiebta Kalėdų eglė. Šventėje aikštėje prie Kultūros centro vyko smagi šventė vaikams ir suaugusiesiems. Nors mūsų, lyginant su kitų miestų, yra gana kukli, ji turi didelį privalumą – yra gyva ir auganti, tad nupuošus žaisliukus, liks žaliuoti mieste.

Kalėdų eglutės įžiebimo šventėje visus linksmino vaikų mėgstama Kakė Makė, Netvarkos Nykštukas, Kalėdų Senelis.

Uždegti Kalėdų eglę ant scenos jie pakvietė Ukmergės rajono merą Rolandą Janicką, miesto seniūnę Zitą Pečiulienę ir pagrindinių rėmėjų „Narbutas Furniture Company“ personalo vadovę Jolantą Kuprionienę.

Įžiebus eglę miestą nušvietė šventiniai fejerverkai. Scenoje koncertavo Jurgis Brūzga, vaikai galėjo pasivažinėti karusėle-traukinuku, žiūrėti filmus 5D formatu, dalyvauti loterijoje, veikė šventinė prekyba.

Kalėdiniais miesto papuošimais mūsų mieste rūpinasi seniūnija. Ukmergės miesto seniūnė Zita Pečiulienė sako, kad tam rajonas skyrė 6500 eurų. Už šią sumą nupirkta eglutės girliandų, LED blyksčių, įsigyti dekoratyviniai kamuoliai ir eglės viršūnė. Taip pat į šią sumą įeis dviejų eglių papuošimo ir nupuošimo darbai, kuriems samdyta įmonė.

Antroji eglė papuošta kitoje Kauno gatvės pusėje, prie bažnyčios. Tačiau šventės dieną ji nebuvo įžiebta – tuo prieš Kalėdas pasirūpins klebonas.

Seniūnė pasakojo, kad dauguma dekoracijų ir žaislų panaudoti iš praėjusių metų – kasmet darbininkai juos sukrauna į dėžes, maišus, paskui nuvalo, atnaujina. Kaip ir kasmet savo rankomis pagaminta ir naujų žaislų.

Prie Ukmergės kultūros centro auganti eglė pagrindiniu miesto kalėdiniu akcentu tapo nuo praėjusių metų.  Taip pat jau prieš kelis metus Kalėdoms pradėta dabinti kitoje Kauno gatvės pusėje auganti eglė.

Šventinį traukinuką mūsų mažiesiems šiemet dovanoja UAB „Narbutas Furniture Company“ – įmonė sumokėjo už šio atrakciono nuomą.

Iki sausio 7 dienos vaikučiai su tėveliais juo galės važinėtis nemokamai. Traukinukas veiks darbo dienomis nuo 14 iki 20 val., savaitgaliais – nuo 11 iki 20 val. gruodžio 24 d. – nuo 11 iki 18 val.

Mažiesiems ukmergiškiams Kultūros centras Kalėdų proga tradiciškai paruošė ir spektaklį. Spektaklis „Viskas kaip pasakoje“ bus rodomas gruodžio 17, 19 ir 21 dienomis.

Kino filmukų mėgėjai kviečiami į animacinio kino seansus. Bus rodomi animaciniai kino filmai „Meškiukas Padingtonas 2“, „Kaip išgelbėti Kalėdas“, „Bulius Ferdinandas“, „Magiška dėžutė“ ir „Balerina“.

Paveikslėlių galerija

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų