Griaudint būgnams, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimas vyksta jau 14 kartą. Gedimino Nemunaičio nuotr. Griaudint būgnams, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimas vyksta jau 14 kartą. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena – Kovo 11-oji –Ukmergėje kasmet minima išskirtinai. Ta proga mūsų mieste rengiami tarptautiniai būgnų ir perkusijos festivaliai.

Šiemet jau 14 kartą Ukmergėje pavasaris vėl budintas trankiais perkusijų garsais. Kovo 11-ąją miesto centre vykusio renginio metu prie Laisvės paminklo ukmergiškiai ne tik paminėjo visiems mums svarbią datą, bet ir klausėsi būgnininkų pasirodymo.

Vidurdienį miesto centre vykusios šventės metu grojo ritminga muzika, marširavo ritmo grupė „Aukštyn“, o latvių perkusininkai įrodė, jog vietoje būgnų puikiai tinka ir kibirai.

Vakare vykusio festivalio „Percussion Ukmergė 2018“ koncerto metu Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos proga rajono Mero padėkos ženklais apdovanoti du ukmergiškiai.

Apdovanojimai įteikti Ukmergės meno mokyklos mokytojui, kultūros centro choro „Vyturys“ vadovui Antanui Pociui ir Ukmergės kultūros centro kultūrinės veiklos vadybininkei, kino populiarintojai Gražvydai Tušienei. Apdovanojimus įteikė rajono meras Rolandas Janickas.

„Percussion Ukmergė 2018“ šiemet truko net keturias dienas. Prasidėjo jis kovo 8-ąją Ukmergės kultūros centre. Čia žiūrovus pasveikino jo vedėjas muzikologas Darius Užkuraitis, Ukmergės rajono meras, internetu – į renginį atvykti negalėjęs renginio globėjas Vygaudas Ušackas.

Festivalį atidarytu paskelbė jo meno vadovas, Latvijos nacionalinio simfoninio orkestro mušamųjų grupės koncertmeisteris, Latvijos muzikos akademijos profesorius Edgars Saksons. Sveikinimą jis perskaitė lietuviškai ir sulaukė gausių žiūrovų ovacijų.

Kovo 8-osios koncertas buvo skirtas moterims. Jį pradėjo latvių grupė „Perpetuum Ritmico“ ir „Chizhik-Jazz-Quartet“ iš Rusijos.

Antrą festivalio dieną perkusininkai persikėlė į Deltuvos kultūros namus. Čia grojo svečiai iš Latvijos „Perpetuum Ritmico“.

Šeštadienį perkusinės muzikos gerbėjai rinkosi Taujėnų dvare, kur vyko Draugų koncertas. Jame grojo žymiausi mūsų šalies perkusininkai „Giunter Percussion“, Adelaide Ferriere iš Prancūzijos, Aleksejus Čižikas iš Rusijos bei svečiai iš Latvijos „Perpetuum Ritmico“.

Kovo 11 d. Ukmergės kultūros centre, festivalio uždarymo koncerte, grojo Latvijos kamerinis orkestras, viešnia iš Prancūzijos Adelaide Ferriere, Pavel Giunter, Sigitas Gailius, festivalio meno vadovas Edgars Saksons ir pianistas Martins Zilberts iš Latvijos.

Ukmergėje festivalio metu kasmet įvyksta kūrinių premjeros. Festivalio uždarymo koncerte pirmą kartą pasaulyje atliktas Maltos kompozitoriaus Carlo Fiorini kūrinys styginių orkestrui ir mušamiesiems „Pentimenti“.

Prieš 14 metų sumanytas būgnų ir perkusijos festivalis Ukmergėje per tuos metus išaugo į didžiulį tarptautinį renginį, išugdė gausų būrį šį muzikos žanrą pamilusių klausytojų, leido mūsų kultūros centro salėje išgirsti ir pamatyti pasaulinio lygio perkusinės muzikos žvaigždes.

Tai vienas brangiausių mūsų rajone renginių, kurį remia ir rajono savivaldybė, ir Kultūros ministerija, ir daug privačių rėmėjų. Šiandien jis jau drąsiai vadinamas ryškiausiu perkusinės muzikos festivaliu Rytų Europoje, o jo vedėjas Darius Užkuraitis nedvejodamas iškeičia festivalį Ukmergėje į nacionalinį Eurovizijos finalą.

Nors festivalis pasibaigė, jau dabar dėliojama ateinančių metų jo programa.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų