Jungtis prie miesto panoro ne visi

Į miesto teritoriją bus įtrauktos kaimo seniūnijose esančios sodininkų bendrijų teritorijos. Gedimino Nemunaičio nuotr. Į miesto teritoriją bus įtrauktos kaimo seniūnijose esančios sodininkų bendrijų teritorijos. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Nutarta, kad Ukmergės miestas ateityje plėsis. Rajono savivaldybės tarybos posėdyje pritarta miesto teritorijos ribų keitimui, įtraukiant į jas šešių dabar kaimo seniūnijose esančių sodininkų bendrijų teritorijas. Tiesa, norui jungtis prie miesto pritarė ne visų apklaustų bendrijų nariai.

Sodų bendrijos „Dukstyna“, „Dukstynėlė“, „Rasa“ šiuo metu yra Vidiškių seniūnijoje, „Vaivorykštė“ – Deltuvos, „Technika“ – Pabaisko, „Pušelė“ – Lyduokių seniūnijoje. Ateityje visos jos priklausys miesto teritorijai.

To pageidavo patys sodininkai, savo poziciją išsakę praėjusių metų pabaigoje vykusioje apklausoje.

Apklausiamoje teritorijoje suskaičiuoti 1 255 bendrijų nariai, apklausoje dalyvavo kiek daugiau nei pusė – 721 narys.

Mūsų rajone tai buvo pirmoji tokia didelė apklausa, kurią vykdė specialiai sudaryta komisija.

Sodų bendrijoje „Dukstyna“ iš apklaustų 96 narių 92 pritarė būti įtraukti į miesto ribas, „Dukstynėlėje“ iš apklaustų 158 narių pritarė 149, „Rasoje“ iš apklaustų 57 narių pritarė 56, „Vaivorykštėje“ iš 38 apklaustųjų pritarė 36, „Technikoje“ visi 34 apklaustieji pokyčiams pritarė, „Pušelėje“ iš 279 apklaustųjų pritarė 275.

Vienintelės – iš visų apklaustų bendrijų – bendrijos „Miškininkas“ nariai permainoms pasipriešino ir nutarė likti Pabaisko seniūnijos teritorijoje.

Netoli Pašilės esančioje sodų bendrijoje „Miškininkas“ iš dalyvavusių apklausoje 59 narių nepritarė 51.

Kodėl taip išsiskyrė šios sodų bendrijos narių nuomonė? Sodų bendrijos „Miškininkas“ pirmininkas Juozas Papickas sako, kad to priežasčių galėjo būti kelios. Viena – jų sodų bendrija pavyzdinė ir žmonėms gal kažkokių kitokių permainų nereikia.

 

Nedaug čia nuolatinių gyventojų – vos 15. O ir tie turi vandens gręžinius ir kol kas apie investicijas, esą, negalvoja.

Pasak pirmininko, nemažai jų sodų bendrijos narių gyvena čia pat Ukmergę nuo jų sodų skiriančiame Varinės kaime ir visai nenori nei kad jų kaimas, nei kad bendrija priklausytų miestui.

O ir argumentai, kodėl verta jungtis prie miesto, pateikti rajono vadovų, pasak J. Papicko, nebuvo įtikinami: esą, žadėta, kad gal kada nors ateityje permainos ateis, tačiau visai neaišku, nei kada, nei kokios.

Priėmus sprendimą dėl miesto plėtros, prijungiant šešių minėtų sodų bendrijų teritorijas, savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyrius pradės rengti Ukmergės miesto bendrojo plano ir miesto teritorijos ribų plano keitimo procedūras.

Vėliau bus siūloma Vyriausybei priimti galutinį sprendimą dėl Ukmergės miesto teritorijos ribų keitimo. Manoma, kad visa procedūra užtruks bent porą metų, mat miesto ribas pakeisti nėra paprasta.

Žadama, kad įtraukus šias teritorijas į Ukmergės miesto ribą bus pradėta vykdyti geriamojo vandens tiekimo, nuotekų šalinimo ir susisiekimo komunikacijų tinklų centralizuota plėtra. 

Tiesa, nemažai mūsų rajone esančių sodų bendrijų po senovei liks kaimo teritorijose, nes prijungti jas prie miesto nėra galimybės, pavyzdžiui, „Armonos“ sodai yra per toli.

O kitos, pavyzdžiui, „Vienybė“, „Šventoji“, jau ir anksčiau buvo priskirtos miesto teritorijai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų