Kai kurios poilsiavietės vandalų neatlaiko

Dalis poilsiaviečių kasmet nukenčia nuo vandalų. Gedimino Nemunaičio nuotr. Dalis poilsiaviečių kasmet nukenčia nuo vandalų. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Prasidėjus šiltajam metų sezonui į gamtą pasipila poilsiautojų. Tačiau, deja, ne visi poilsiauja taikiai ir kultūringai.

Valstybinių miškų urėdijos Ukmergės regiono padalinys kasmet sulaukia pranešimų apie nuniokotas jų įrengtas poilsiavietes.

Ukmergės regiono padalinio vadovas Virginijus Šalčiūnas pasakojo, kad iš viso jų miškininkai yra įrengę 60 poilsiaviečių. Jos yra Širvintų, Ukmergės ir Molėtų rajonų miškuose, paežerėse, paupiuose.

Tokiose poilsiavietėse paprastai yra pavėsinė, suolai, stalas, laužavietė, įrengti takai. Vienos jų kuklesnės, kitos labiau išpuoselėtos, didesnės ir solidesnės. Deja, kasmet dalis jų nukenčia nuo vandalų, o praėjusiais metais viena net buvo sudeginta.

V.Šalčiūnas apgailestauja, kad viena iš labiausiai nukenčiančių jų įrengtų poilsiaviečių yra pačiame mieste, netoli buvusio baldų fabriko. Panašu, kad šią miškelyje įrengtą poilsiavietę yra pamėgęs pramogaujantis jaunimėlis.

Prieš savaitę toje vietoje talkininkavę policijos pareigūnai pastebėjo ir įžūlią vagystę – išplėštą ir išgabentą poilsiavietės stalą.

V.Šalčiūnas sako, kad dar daugiau poilsiaviečių padalinyje įrengti šiemet nežadama. Bus tik aptvarkytos ir atnaujintos esančios.

Didesni darbai numatyti kaimyniniame Širvintų rajone, Kernavės miške. Ten planuojama tvarkyti prieš keliolika metų įrengtą taką.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+7 # Aha 2019-05-06 15:46
Pinigu metimas i bala. Musu mentalitetas dar neuzaugo iki tokio lygio,kad ismoktume kulturingai elgtis. Gyvuliams nereikia pavesiniu,tegul ant zemes digelese sedi.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų