Plenero dalyviai ir svečiai sužinojo apie grafų Kosakovskių šeimos istoriją.  Autorės nuotr. Plenero dalyviai ir svečiai sužinojo apie grafų Kosakovskių šeimos istoriją. Autorės nuotr.

Ukmergėje įvyko antrasis dailės mokytojų tapybos pleneras „Ukmergės diena 2020“, šiemet išaugęs į tarptautinį. Nors dėl karantino į jį susirinko dalyviai tik iš Lietuvos, tarptautinis pleneras bus surengtas virtualioje erdvėje.

Pleneras vyko Vaitkuškio rūmų valdose. Pasak jo iniciatorės, dailės mokytojos Jolitos Šlepetienės, įkvėpti sėkmingo darbo pernykščiame plenere, vykusiame Siesikų pilyje, šiemet susirinko dailės mokytojai iš Vievio, Biržų, Širvintų, Lentvario, Zarasų ir mūsų miesto – Ukmergės.

Dailininkai, lydimi muziejininkės Reginos Škuropad, susipažino su rūmų erdvėmis bei istorija. Taip pat dalyvavo paskaitoje ,,Grafų Kosakovskių pėdsakais. Europos kultūros kontekstai“. Ją vedė menininkas, Ukmergės rajono savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vyriausiasis specialistas Julius Zareckas.

Kūrybinės sesijos metu dalyviai pasklido po Vaitkuškio rūmų teritoriją, o baigę darbus vėl susirinko ir surengė parodą Vaitkuškio rūmų fone. Į jos atidarymą atvyko rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas, vyr. specialistė Ingrida Krikštaponienė, Ukmergės švietimo pagalbos tarnybos direktorius Darius Danielius. V. Kalinas sakė, kad pleneras turėtų vykti ir kitąmet ir tapti tradicija. 

Dalyvius pasveikino naujasis rūmų šeimininkas Gintautas Dudėnas. Ukmergės meno mokyklos direktorė Klavdija Stepanova įteikė padėkas. Dalyviai gavo Švietimo pagalbos tarnybos išduotus kvalifikacijos kėlimo pažymėjimus.

Plenere dalyvavo kraštietis tapytojas Egidijus Darulis. Garbės svečias – Lietuvos dailininkų sąjungos narys Aleksandras Vozbinas, Lietuvoje ir užsienyje surengęs daugiau nei 20 personalinių ir dalyvavęs daugiau nei 200 grupinių parodų.

Virtualioje parodoje prie plenero dalyvių prisijungs dailininkai iš Lenkijos, Latvijos bei negalėję atvykti Lietuvos menininkai. Tarp jų – Vilniaus dailės akademijos rektorė docentė Ieva Skauronė, surengusi keliolika personalinių tapybos parodų.

Renginį organizavo Ukmergės švietimo pagalbos tarnyba, Ukmergės meno mokykla, rajono savivaldybės administracija bei Kosakovskių institutas.

Sukurti kūriniai liks Ukmergei, bus kaupiama darbų kolekcija.

Šiųmečio plenero darbus  ukmergiškiai galės pamatyti spalio mėnesį surengtoje darbų parodoje Ukmergės kultūros centre.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų