Savaitgalis Ukmergėje praėjo su trenksmu – vyko Miesto šventės renginiai

Gedimino Nemunaičio nuotr. Šventinės eisenos dalyviai.Ir Dainiaus Vyto nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr. Šventinės eisenos dalyviai.Ir Dainiaus Vyto nuotr.

Savaitgalį nugriaudėjo Ukmergės miesto šventės renginiai.

Trankiai paminėjome 690-ies metų miesto jubiliejų, kuriam ruoštasi daugiau nei pusmetį. Ukmergiškiai žygiavo šventiniame parade, linksminosi koncertuose, šurmuliavo mugėje, vaikai siautė atrakcionuose ir visi sulaukė gausybės sveikinimų.

Šventė šiemet pavadinta „Kultūros rokenrolas“. Vienas iš įspūdingiausių jos akcentų – eisena – sugrįžo po trejų metų pandeminės pertraukos. Rokenrolo parade pirmieji motociklais prariedėjo baikeriai. Eisenoje rikiavosi rajono savivaldybės darbuotojai, užsienio šalių delegacijos, svečiai iš kaimyninių rajonų.

Pati gausiausia – rajono mokyklų bendruomenės grupė. Taip pat ėjo įmonių, įstaigų ir organizacijų darbuotojai, klubų nariai, Ukmergėje nuo karo prisiglaudę ukrainiečiai. Gausu buvo sportinių, retro stiliaus automobilių, „Miško broliai“ mojavo iš karinės technikos. Eisenos pabaigoje – Ukmergės ugniagesių ir policijos ekipažai.

Visi parado dalyviai buvo kviesti puoštis rokenrolo stiliaus apranga ir rankose turėti mušamuosius instrumentus. Į užduotį pažiūrėta improvizuotai – instrumentais tapo medinės lazdelės, mentelės, barškučiai.

Parado dalyvius koordinavo Jaunimo laisvalaikio centras. Jo vadovė Daiva Pranskevičienė sakė, kad, lyginant su 2019-aisiais, kai paskutinį kartą žygiavo Miesto šventės eisena, dalyvių gerokai sumažėjo. Anksčiau dalyvavo 60 kolektyvų, o šiemet – 35.

Rokenrolo paradas nuo Ukmergės technologijų ir verslo mokyk-los žygiavo iki Kęstučio aikštės, kur visi buvo pristatyti. Pristatymą vainikavo grupės iš Šiaulių „Ritmas kitaip“ perkusinių instrumentų kūrinys. Aikštėje visus pasveikino rajono meras Darius Varnas, Seimo narys Juozas Varžgalys, svečiai iš kaimyninių rajonų ir užsienio šalių, kiti sveikintojai.

Mero padėkos ženklu Ukmergės miesto šventės proga apdovanotas jaunimo muzikos klubo „Rockmergė“ prezidentas Kasparas Ramonas. Apdovanojimas įteiktas už jaunimo muzikos klubo iniciatyvas.

Koncertas miške

Išskirtinis šventės koncertas penktadienį vyko Didžiosios Kovos apygardos partizanų parke. Tęsiant perkusinės muzikos festivalio koncertus, šioje erdvėje skambėjo kompozitoriaus Jievaro Jasinskio sukurta „Simfonija iš Šiaurės Jeruzalės“.

Tai – muzikinė kelionė, kurios metu klausytojai skriejo laiku, susipažindami su svarbiausiomis Izraelio ir Lietuvos istorijos akimirkomis. Ekrane rodomi vaizdai ir tekstai padėjo suvokti scenarijų.

Kūrinį atliko Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristoforo kamerinis orkestras ir Valstybinio dainų ir šokių ansamblio „Lietuva“ orkestras. Drauge grojo muzikantai iš Lietuvos ir specialiai iš Izraelio atvykęs svečias, dainavo tenoras Rafailas Karpis.

Užsienio delegacijos

Miesto šventėje dalyvavo delegacijos iš užsienio miestų partnerių. Sulaukėme svečių iš Vokietijos (Bad Langensalzos), Vengrijos (Kiškunmaišos), Latvijos (Lyvanų), Lenkijos (Tarnovo Podgornės), Ukrainos (Korostenio) ir Lenkijos (Vydminų) miestų.

Užsienio delegacijų atstovai penktadienį klausėsi koncerto „Simfonija iš Šiaurės Jeruzalės“, o šeštadienį žygiavo šventinėje eisenoje, lankėsi mugėje ir kituose renginiuose.

Apdovanoti mažieji

Graži miesto šventės tradicija, tęsiama nuo 2016-ųjų – apdovanoti mažuosius ukmergiškius. Aikštėje prie kraštotyros muziejaus buvo pasveikinti nuo praėjusių metų Miesto šventės iki šiųmetinės gimę vaikai. Per tą laiką ukmergiškių gretas papildė 240 vaikučių: 122 berniukai ir 118 mergaičių.

Jiems skirtuose rinkiniuose – ukmergiškių liudijimai, jubiliejiniai marškinėliai ir spalvotos pliušinės gitaros. Dovanas įteikė rajono meras Darius Varnas.

Daug kitų pramogų

Skvere priešais kultūros centrą įsikūrė profesijų miestelis. Ukmergės technologijų ir verslo mokykla kartu su Vilniaus technologijų ir inžinerijos mokymo centru kvietė susipažinti su inžinerinės pramonės profesijomis. Specialiame autobuse įkurtoje mokslų laboratorijoje mokiniai galėjo supažinti su inžinerinės pramonės profesijomis.

Miesto šventei buvo skirti poezijos konkurso laureatų apdovanojimai, vyko lauko paroda „Miesto švenčių akimirkos“, Vienuolyno gatvėje įsikūrė turizmo parkas, vyko rajono švietimo partnerių klubo „Erdvė augti“ ir jo draugų suorganizuotos išdykėliškos eitynės.

Savaitgalį surengtas greitųjų šachmatų čempionatas, rytinė mankšta ant piliakalnio, galiūnų varžybos. Sporto centro stadione vyko Lietuvos kikbokso čempionatas, paplūdimio tinklinis. Kęstučio aikštėje iškilmingai apdovanoti geriausi rajono sportininkai.

Be pramogų neliko vaikai – veikė pripučiamų batutų parkas, pramogų zona.

Koncertai

Visų laukiama Miesto šventės dalis – gyvo garso koncertai po atviru dangumi. Šeštadienio vakarą didžiojoje scenoje prie kultūros centro koncertavo Kazimieras Likša ir grupė, muzikavo „Daddy Was A Milkman“, grupė „ba.“ Po koncerto temstantį dangų nutvieskė lazerių šou. Grupių pasirodymai vyko ir scenoje prie „Gastro pub“.

Daug žmonių traukė į prekybininkų mugę Pilies parke.

Iš viso prekybai buvo numatytos 145 vietos. Didžioji dauguma jų buvo užimtos. Kaina prekybininkams – nuo 7 iki 60 eurų – priklausė nuo prekių pobūdžio. Pigiausia ji – puoselėjantiems tautinį paveldą.

Mugėje prekiauta žaislais, rankdarbiais, balionais, vilna, keramika, rūkytais gaminiais...

Miesto šventės įvaizdžio formavimas, logotipų kūrimas šiemet buvo patikėti profesionaliai įmonei, o renginius pristatė Ukmergės kultūros ir sporto darbuotojai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų