Labdaringame renginyje – teisininkės šilko kolekcija

Robertino Valiulio nuotr. A. Poškuvienė kolekcijos pristatymui pasirinko Krikštėnus. Robertino Valiulio nuotr. A. Poškuvienė kolekcijos pristatymui pasirinko Krikštėnus.

Vilnietė, daug metų Ukmergėje gyvenusi ir dirbusi, notarė Auksė Poškuvienė turi išskirtinį talentą – ji kuria unikalius drabužius. Šeštadienį teisininkės šilko kolekcija buvo pristatyta labdaringame renginyje Krikštėnuose.

Ukmergės kultūros centro Krikštėnų fililo meno vadovė Janina Svetlikauskienė sako, kad tokio prašmatnaus renginio ir tiek daug garbių svečių jų namai dar nebuvo regėję.

Kolekciją demonstravo jaunosios  Krikštėnų gyventojos – merginos ir mergaitės. Pačiam mažiausiam modeliui neseniai sukako treji metukai.

Šis mados šou buvo rengiamas labdaros tikslais: verslininkai, kultūros veikėjai aukojo lėšų Krikštėnų kultūros centro įrangai atnaujinti ir Krikštėnų bendruomenės vaikams paremti. „Tikiu, kad dalyvaudama labdaringuose renginiuose, užsidedu pliusiuką danguje“, – po kolekcijos pristatymo prisipažino kūrėja A. Poškuvienė.

Žinomos šalies notarės ir drabužių kolekcijų kūrėjos tautodailininkės A. Poškuvienės šilko suknelių kolekcija buvo pristatyta teatralizuotame mados šou „Keitės mūsų rūbai amžių tėkmėje“.

Teatralizuotame šou taip pat dalyvavo M. K. Čiurlionio menų mokyklos auklėtiniai, avalynės kūrėja Rūta Rimšelienė, politologas, visuomenės veikėjas ir poetas Adas Jakubauskas.

Krikštėnų filialo meno vadovė J. Svetlikauskienė pirmadienį dar nežinojo, kiek pinigų surinkta šiame labdaringame renginyje, tačiau labai džiaugėsi dėl pavykusios šventės. Pripažino, kad surasti rėmėjų kultūrai kaime – labai sunki užduotis.

Dėl šio renginio bei kitos visokeriopos pagalbos ji labai dėkinga Krikštėnų sielai – Aušros vartų Marijos ir šv. Teresėlės bendruomenės vyresniajai seseriai Rozanai. Tai jos pažintis su kūrėja A. Poškuviene padarė pradžią šiam kilniam renginiui. „Už gautas lėšas pirmiausia pirksim kėdes kultūros centrui“, – pasakojo J. Svetlikauskienė. Sakė, kad prašmatnių drabužių kolekcijos pristatymui specialiai neieškota prabangesnės aplinkos: norėta, kad rėmėjai ją pamatytų tokią, kokia yra, kurioje dirba ir kuria kultūros puoselėtojai kaime.

Krikštėnų kultūros namai po truputį remontuojamį, tačiau, pasak J. Svetlikauskienės, dar labai daug ko trūksta. 

Teisininkė yra surengusi ne vieną savo kolekcijos pristatymą Lietuvoje ir užsienyje. Jos kuriami trapūs drabužiai skirti ir laisvalaikiui, ir išeigai.

**

Teisininkė A. Poškuvienė – Lietuvos tautodailininkų sąjungos narė. Piešia ant šilko bei kuria sukneles bei prie jų priderintus vyriškus kaklaraiščius.

Anksčiau ji mezgė virbalais, nėrė vąšeliu, iš gėlių klijuodavo atvirukus, o pastaraisiais metais pasinėrė į šilko magiją.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų