Operos Paštetas Operos Paštetas

Tai galimybė ne tik išgirsti populiariausias arijas, bet ir paragauti pašteto. Taip taip, čia pat, dainuodami žinomiausių pasaulio kompozitorių kūrinius atlikėjai gamins paštetą, kuriuo vėliau bus vaišinami visi koncerto dalyviai.

Operos paštetas – tai teatralizuotas koncertas visai šeimai, kurio metu operos pastišo žanras virsta kulinariniu šedevru- paštetu. Koncerto metu išlaikant XVIII a. Italijoje išpopuliarėjusį žanrą: operos-pastišą, žiūrovai bus lepinami G. F. Hendelis, V. A. Mozarts, G. Gerchvinas bei kitų garsių pasaulio kūrėjų kūriniais. 

Pastišas (pranc. „pastiche“) – tai operos žanras, kuris buvo itin populiarus XVIII a. Italijoje. Tuometiniai garsūs kompozitoriai greta savo muzikinių numerių operoje drąsiai naudodavo kitų autorių muziką. Pastišas, kaip ir parodija yra gana juokinga. Jis mėgdžioja, turi ypatingą ir savitą stilių, stilistines kaukes, kalbėjimą negyva kalba. Visgi tai neutralus mėgdžiojimas, be gilesnio parodijos akstino, be satyrinės gaidos, be juoko, be vis dar glūdinčios nuovokos, kad esama normos. Pasak  Fredrico Jamesono, pastišas – tai bejausmė ironija, kuri vis dažniau nustelbia tiesioginę parodiją.  O kokios normos  yra tarp pastišo ir pašteto sužinosite atvykę.

Idėjos autorius: Jonas Sakalauskas

Programoje: G. F. Hendelis, V. A. Mozartas, G. Gerchvin ir kitų gerai pasaulyje žinomų kompozitorių kūriniai.

Atlikėjai

Jonas Sakalauskas (baritonas)

Diana Tiškovaitė (sopranas)

Tadas Motiečius (akordeonas)

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų