Laikinai sustabdė ugdymo procesą

Kai kuriose ugdymo įstaigose buvo nutrauktos pamokos. Gedimino Nemunaičio nuotr. Kai kuriose ugdymo įstaigose buvo nutrauktos pamokos. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ligos jau įsisuko į mūsų rajono ugdymo įstaigas. Kai kurios iš jų šiomis dienomis tapo ištuštėjusios.

Vienos pirmųjų praėjusią savaitę karantiną dėl gripo paskelbusios įstaigos – Dukstynos pagrindinė mokykla ir Senamiesčio pagrindinės mokyklos Dainavos mokykla-daugiafunkcis centras. Rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyrius penktadienį turėjo duomenis būtent apie šias dvi mokyklas.

Anot jo vedėjo Vaidoto Kalino, žinių, kad panaši situacija būtų ir kur nors kitur, tądien dar nebuvo. Jo teigimu, kad vaikai masiškai sirgtų darželiuose, taip pat nebuvo girdėti.

V. Kalinas informavo, kad Dukstynos mokykloje nuo ketvirtadienio 5-iose pradinio ugdymo klasėse buvo laikinai sustabdytas ugdymo procesas – nutrauktos pamokos. To prireikė imtis, paaiškėjus, kad serga nuo 48 iki 63 proc. šių klasių mokinių. „Nesergančius mokinius mokytojai konsultuoja per EDUKA ir TAMO virtualias sistemas. Visos kitos klasės mokosi“, – sakė vedėjas.

„Dainavos daugiafunkciame centre yra ir daugiau problemų. Ten – ir didelis mokinių sergamumas, ir abi virėjos turėjo biuletenius, todėl su maisto paruošimu iškilo keblumų“, – pasakojo jis.

Anot V. Kalino, paskelbus karantiną, mokyklos pagal ugdymo planų nuostatus gali priimti įvairius sprendimus, kaip organizuoti ugdymą ne klasėse. Paprastai tokiu atveju, sakė jis, vaikai mokosi namuose.

Karantino skelbimas ugdymo įstaigose nepriklauso nuo to, ar savivaldybėje skelbiama gripo epidemija, ar ne. „Kad dėl didelio sergamumo mokykla nutrauktų veiklą, yra visai kiti reikalavimai, – sako Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas. – Rajone yra epidemija ar ne – sprendimus dėl ugdymo proceso priima mokyklų vadovai.“

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu patvirtintas Gripo ir ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų profilaktikos ir priešepideminių priemonių Ukmergės rajone planas. Jame – gripo ir šių infekcijų profilaktikos ir kontrolės priemonės.

Plane nurodytas įpareigojimas tarpepideminiu gripo plitimo metu sergamumo didėjimo laikotarpiu, dar nepaskelbus gripo epidemijos, spręsti klausimą dėl laikino ugdymo proceso mokykloje nutraukimo, jei mokyklos dėl gripo ir ŪVKTI nelanko daugiau nei 50  proc. mokinių. Už tai atsakingi savivaldybės administracijos direktorius ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Ukmergės skyrius.

Gripo epidemijos metu nurodyta nutraukti užsiėmimus mokykloje, jei mokyklos dėl gripo ir ŪVKTI nelanko daugiau nei 20  proc. mokinių. Už tai atsakingi mokyklų vadovai bei Švietimo ir sporto skyrius.

Pirmadienio rytą Švietimo ir sporto skyrius gavo duomenis ir apie kitas rajono mokyklas. Paaiškėjo, kad 30 proc. mokinių serga Veprių pagrindinėje mokykloje. Tačiau pamokos joje vyksta.

Pasak vyr. specialistės Ingridos Krikštaponienės, kitų rajono ugdymo įstaigų moksleivių, kurie serga ir neatėjo į mokyklą, skaičius įvairus: nuo 2 iki 11 proc. Pamokos, nesant gripo židinių, niekur nenutrauktos.

Jau minėtoje Dukstynos mokykloje pirmadienį sirgo 19,6 proc. vaikų, bet pamokos čia irgi vyko. Tačiau ugdymo procesas šioje įstaigoje nuo pirmadienio sustabdytas kitose nei praėjusią savaitę klasėse – vienoje trečioje ir vienoje penktoje. Iki ketvirtadienio paskelbtas trijų dienų karantinas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+1 # Ukmergiškis 2019-01-24 07:59
, biuletenius" - tikras lietuviškas žodis :lol:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # V 2019-01-24 08:59
http://www.vlkk.lt/konsultacijos/8515-uzdaryti-biuleteni-isduoti-nutraukti-nedarbingumo-pazymejimas
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-3 # Vis 2019-01-25 15:15
Per skurda ligos :lol: :D
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų