„Erasmus+“ projekto dalyviai viešėjo Rumunijoje

Komanda iš Siesikų viešėjo sostinėje Bukarešte. Komanda iš Siesikų viešėjo sostinėje Bukarešte.

Siesikų gimnazijos mokiniai, „Erasmus+“ projekto dalyviai, Ugnius Stašaitis, Linas Mackevičius, Paulina Gečiūtė, Upė Skirmantaitė su mokytojomis Violeta Grigaliūniene ir Ona Motiejūniene lankėsi Rumunijoje, kur susitiko su projekto partneriais iš Italijos, Lenkijos, Ispanijos, Rumunijos.

Komanda viešėjo sostinėje Bukarešte, klausėsi įdomių gidės pasakojimų apie sostinės istoriją, architektūrą bei nuostabaus grožio bažnyčias.

Inžinieriai, devintajame dešimtmetyje susidūrę su komunizmo diktatoriaus Nikolajės Čaušesku pertvarkymais, siekė išsaugoti Rumunijos sostinės architektūrinį paveldą. Diktatorius buvo liepęs sunaikinti net 44 bažnyčias, tačiau ant metalinių bėgių šimtus metrų 13 bažnyčių buvo perkelta.

Rumunijos parlamento rūmai yra antras pagal dydį administracinis pastatas pasaulyje po Pentagono JAV. Šie parlamento rūmai yra pats brangiausias ir sunkiausias pastatas pasaulyje, jis matomas iš Mėnulio ir yra didesnis už Cheopso piramidę.

Targovistėje projekto dalyviai apsigyveno rumunų šeimose. Kiekviena diena buvo kupina veiklų, išvykų bei įspūdžių. Savaitė prasidėjo švente mokykloje, kur dainavo ir šoko mokiniai, pasipuošę tautiniais kostiumais.

Prie Chindijos bokšto ir šalia esančių princo Vlado Drakulos pilies griuvėsių visi gėrėjosi miesto panorama, Mokslo ir technologijų institute susitiko su mokslininkais.

Ukmergiškiai taip pat aplankė katedrą, miesto rotušę, susitiko su miesto meru, dailės mokykloje kūrė plakatus, susijusius su ekologija, festivalyje kiekviena projekto šalis demonstravo iš antrinių žaliavų pagamintus kostiumus.

Neišdildomų įspūdžių paliko išvyka į kalnus. Muziejuje kalnuose išvydo nuostabią Rumunijos pirmojo karaliaus Karolio I pilį su autentišku interjeru.

Projekto dalyvių susitikimą vainikavo šokiai mokyklos kieme, apdovanojimai, padėkos bei atsisveikinimo šventė su gausiai ir spalvingai nukrautais stalais užmiesčio restorane. Skambant gyvai muzikai, rumunų tautinius šokius šoko penkių šalių mokiniai ir mokytojai.

Apie išvyką papasakojo Siesikų gimnazijos 6 klasės mokinė Upė Skirmantaitė ir šios gimnazijos anglų kalbos mokytoja, projekto koordinatorė Violeta Grigaliūnienė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų