Ukmergiškiai domėjosi leidiniais

Prie knygų būriavosi žmonės. Kristinos Darulienės nuotr. Prie knygų būriavosi žmonės. Kristinos Darulienės nuotr.

Vlado Šlaito viešoji biblioteka surengė knygų mugę, į kurią atvyko vienuolika leidyklų – Lietuvos mažų ir vidutinių leidėjų asociacijos narių: „Andrena“, „Algarvė“, „Charibdė“, „Gelmės“, „Kauko laiptai“, „Homo Liber“, „Lieparas“, Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras bei kiti bibliotekos bičiuliai.

Įsikūręs miesto centre, Kęstučio aikštėje, spalvingas knygininkų palapinių miestelis prisipildė šurmulio. Ukmergiškiai domėjosi literatūros naujienomis, bendravo su leidėjais, neatsisakydami įsigyti juos sudominusio leidinio.

„Andrenos“ leidyklos vadovė Nijolė Petrošienė nuoširdžiai džiaugėsi: prie knygų visą dieną būriavosi žmonės. Ir senjorai, ir jaunimas, ir tėveliai su savo mažyliais. Susidomėjęs „knygų alėja“, prie „Lieparo“ leidyklos palapinės stabtelėjo mieste tądien koncertavusio „Ąžuoliuko“ choro meno vadovas Vytautas Miškinis. Užkalbino leidyklos vadovę Liudą Petkevičiūtę ir jai talkinančią ukmergiškę bičiulę dailininkę Nijolę Stunskaitę.

„Smagu, kad ukmergiškiai domisi knygomis ir jas skaito, klausinėja apie naujus leidinius, jų autorius, – pasakojo „Andrenos“ vadovė Nijolė. – Knygų mugė tarp leidėjų ir miesto bendruomenės nuaudė gražią draugystės juostą. Šventėje dalyvavę žmonės paliko malonių, kultūringų, žingeidžių miesto gyventojų įspūdį.“

N.Petrošienė labai dėkinga ir sankryžoje, šalia knygų palapinių, budėjusiems policijos pareigūnams. Mugėje dalyvavusi šiaulietė rašytoja Andželika Bubelytė pirmą kartą viešėjo Ukmergėje. Vakarop susiruošusi namo, viešnia prisipažino, jog nelabai ir žino, kaip nusigauti iki autobusų stoties: miesto centre eismas uždarytas, reikia ieškoti stotelės, o dar tas lagaminas su knygomis... Štai čia pagalbos ranką ir ištiesė jaunas policijos pareigūnas: paprašytas rašytojos kolegų, jis sėdo į automobilį ir nugabeno viešnią į autobusų stotį. „Mums teliko tik linksmai jiems, nuvažiuojantiems, ranka pamoti“, – šypsodamasi sakė „Andrenos“ leidyklos direktorė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų