Nusivylė pažadais gaivinti futbolą

„Ukmergės žiniose“ ne kartą rašėme apie tai, kad norima Ukmergėje gaivinti futbolo tradicijas ir paversti ją šios sporto šakos miestu.

Taip pat skelbta, kad kai kurios įmonės, tarp jų – UAB „Narbutas Furniture Company“, drauge su Ukmergės rajono savivaldybe ir sporto organizacijomis kuria strategiją ir ieško vadybininko.

Tačiau neseniai mūsų interneto svetainės komentarų rubrikoje buvo išreikšta abejonė, ar šiems planams lemta tapti realybe.

„Pagarsinta istorija, kai P. Narbutas pasiūlė Ukmergei sukurti stiprų futbolo klubą. Ponas Narbutas būtų suteikęs visą paramą. Tačiau vietinių didvyrių dėka projektas nugesintas. Minėtos įmonės vadovas sukvietė Ukmergėje vietos valdžią, dar kelių užsienio kapitalo įmonių vadovus ir pasiūlė – padarykime visi kartu futbolą Ukmergėje. Stadionas yra, treniruočių aikštė yra, tradicijos yra, futbolo mokykla yra, žiūrovas tikrai bus. Verslas pats rodo iniciatyvą ir norą prisidėti“, – rašoma mūsų puslapyje.

Projektas esą turėjo startuoti 2019 m. ir buvo nubrėžtos pagrindinės kryptys darbų, kuriuos reikia padaryti.

Savivaldybė turėjo tapti projekto dalininke, pertvarkytas sporto centras, numatyti tolimesni sporto infrastruktūros plėtros darbai. Tačiau procesai sustojo.

Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas sako, kad savivaldybė dėkinga verslininkui Petrui Narbutui už parodytą iniciatyvą. Esą buvo daug ir rimtai dirbama šiuo klausimu – atlikta studija, pristatytas kelias, kuriuo savivaldybei kartu su partneriais tektų nueiti.

„Tai, kad kol kas nepavyko įgyvendinti verslo pasiūlyto projekto – padaryti Ukmergę futbolo sostine, lėmė kelios priežastys. Įkurti ir turėti bendrą viešąją įstaigą pirmiausia reikia rasti tinkamą žmogų, kuris sugebėtų jai vadovauti ir rūpintis jos veikla. Deja, Ukmergės sporto bendruomenė tokio žmogaus nesurado. Antra priežastis – kitos rajono įmonės kol kas neprisijungė prie šio projekto. Vienintelė buvo tik bendrovė „Narbutas LT“.

Anot mero, savivaldybės žinioje esančio Ukmergės sporto centro reorganizavimas ar pertvarkymas nėra greitas procesas. Tai galima padaryti tik kalendorinių metų pradžioje, pritarus rajono savivaldybės tarybai. „Kadangi P. Narbutas norėjo tai padaryti greičiau, metų viduryje, mes tiesiog negalėjome šios jo iškeltos sąlygos įgyvendinti“, – teigia meras. Nors „Narbutas LT“ savo projektui ir pasirinko Vilnių, jis tiki, kad sumanymas ir Ukmergėje neturėtų būti užgesintas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+15 # antiklounas 2019-01-22 08:31
Janickai, kai labai nori, viskas įmanoma. Tik ne jūsų šutvei. Jūsų šūkis turėtų būti, ką daryti, kad tik nedaryti. Rezultatus matome Ukmergės gatvėse. Žinai, matau, kad pačiam geriausiai sekasi jūsų sudegusio klojimo teatre. Gal tu ten ir pasilik. Negali, nenori, nesugebi, tai ko kandidatuoji>?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+9 # ukmerge 2019-01-22 08:38
su musu tokia rajono valdzia minimalus krepsinis , ir nulinis futbolas ...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # hh 2019-01-22 12:41
naujam merui bandomassis 3men laikotarpis.tada bus matyt ar geras bus jis.kitaip vel isrinksim tingini.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+14 # antiklounas 2019-01-22 13:04
Esmė tokia, kad realiai meras turi būti tik organizatorus, koordinatorius. Visą darbą turi daryti savivaldybės administracija. Ten gi tunta lodarių. Bet kai vykdantysis direktorius - senukas nukaršinimui, o jo pavaduotoja princesė, besimatuojanti karūną, tai nieko ir nevyksta. Realiai meras turi spardyti šiknas šiems dviems. Bet kai meras švelnutis pūkelis, tai turim ką turim. Svarbu, kad išrinktume ne tik merą, bet kad susirinktų gera komanda.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # lt 2019-01-22 19:04
Keista, kad tokia svarbi, manau, Ukmergei iniciatyva nebuvo pristatyta visuomenei.Tikriausiai buvo ir paskaiciavimai, finansai ir pan.Turejo but diskusija.Blogai , kad tartasi su savivaldybe, ten sansu mazai ,bet jei su visuomenes palaikymu- tuomet kitaip, valdzia nereaguoti negaletu.Manau , kad ideja , iniciatyva reikia pristatyti visuomenei- kuo placiau, patraukliau.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Giedrius 2019-01-22 19:46
Komentaruose čia futbolo tragedija pavirto politikų pasidrapstymu purvais. Ką tuo bandot parodyt? Iš realių kandidatų į mero postą nėra nei vieno politikos naujojo. Kiti net sukasi Taryboj daugiau nei dešimtmetį. Ką jūs kalbat apie tą patį futbolą jei dėl jo nieko nepadarėt?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Giedriui 2019-01-22 23:29
jau daug kartų sakiau, bet pasikartosiu. gasinam tokius valdžios darbelius, kad bent jau žmonėms būtų aišku, ko nerinkti. Nes blogiau jau nebus. Geriau buvo net prie Varžgalio su Kopūstų. Vogė, bet bent kažką miestui darė. Čia gal blogas pavyzdys, bet šitie tai iki apsivėmimo įgrįso. Neagituoju nei už vieną naują merą, bet taryba būtų gerai, kad sudarytų nauji veidai, o ne feikiniai socdemai, konservai ir DP.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų