Mero taure apdovanota Monika Vinskutė. Autoriaus nuotr. Mero taure apdovanota Monika Vinskutė. Autoriaus nuotr.

Įpusėjus vasarai hipodrome tradiciškai įvyko Amerikos ir rusų veislių ristūnų varžybos – bandymai. Šiose varžybose penkiuose važiavimuose pasirodė važnyčiotojai iš visos Lietuvos ir viešnia iš Latvijos.

Prizus greičiausiai nuvažiavusiems 1700 metrų teikė Savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas, pavaduotoja Agnė Balčiūnienė ir žirgininkas Alfredas Žarnauskas.

Savivaldybės administracijos direktoriui paskelbus lenktynes atidarytas, pirmajame važiavime dėl „Vilkmergėlės“ prizo varžėsi suaugę, B reitingo žirgai. Ukmergės rajono ūkininkų ir AB „Kauno grūdai“ įsteigtą prizą laimėjo Stanislovas Kėrys su Immobiliare iš Varėnos rajono. Antras – Eimantas Klebauskas su Ladybird va Bene iš Alytaus rajono. Trečias – Juozas Kvakšys su Miražu iš Širvintų. Ukmergiškis Edvardas Vinskus su Nut Augustinu liko ketvirtas. Šio važiavimo nugalėtojai gavo ne tik piniginį prizą, bet ir AB „Kauno grūdai“ žirgų pašarų papildus.

Antrajame  važiavime, skirtame laimėti Ukmergės mero taurę, greičiausia buvo ukmergiškė Monika Vinskutė su Monet Augustinu. Antras – ukmergiškis Raimondas Dirsė su Ilves Tooma, trečias – Antanas Juškėnas su Bagiu iš Vilniaus rajono.

Trečiame važiavime varžėsi suaugę, A reitingo žirgai. Prizą jam įsteigė Atkočių agroservisas (direktorius Algirdas Kopūstas) ir AB „Kauno grūdai“. Nugalėtojai gavo šios bendrovės žirgų pašarų papildus. Žirgas nugalėtojas buvo apgaubtas Birutės ir Vydaro Bjerkeland iš Augustinų dvaro padovanota gūnia. Greičiausias šiame važiavime buvo Egidijus Gudonis su žirgu Gardens Fairytale iš Utenos rajono. Antra – viešnia iš Latvijos Tatjana Martinsone su Coming Heart, trečias – Stanislovas Kėrys su Zorro Idzarda.

Ketvirtas važiavimas buvo skirtas Jonui Vinckui atminti. 2013 metais gimę žirgai varžėsi dėl UAB „Natureka“, Dariaus Vinckaus ir UAB „Ukmergės biofabrikas“ įsteigto prizo. Nugalėtojai gavo ne tik piniginius prizus, bet ir šios bendrovės žirgų pašarų papildus. Tai buvo pats mažiausias važiavimas, kuriame rungėsi tik trys žirgai. Pirmas finišą pasiekė Stanislovas Kėrys su Favoritu, antras – varėniškis Algis Vilkinis su Salve, trečias – Juozas Kvakšys su Pivonija.

Penktas važiavimas dėl „Šventosios vingių prizo“ buvo pats gausiausias. Jame varžėsi net septyni važnyčiotojai. Prizą šiame važiavime įsteigė Respublikinė lenktyninių žirgų lyga ir UAB „Ukmergės biofabrikas“. Nugalėtojai gavo ir UAB „Ukmergės biofabrikas“ bei AB „Kauno grūdai“ žirgų pašarų papildus. Pirmas šiame važiavime buvo Stanislovas Kėrys su Ingo Sanna. Antras – Algimantas Pamarnackas su Fortu iš Panevėžio rajono, trečia – širvintiškė Diana Jarmalavičienė su Gajumi.

Arvydas PĖŠINA

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų