„Patrepsynės 2017“ nugalėtojai  Ruslanas Mikalauskas ir Kamilė Mikalauskaitė su mokytoja Ramune Radzevičiene. „Patrepsynės 2017“ nugalėtojai Ruslanas Mikalauskas ir Kamilė Mikalauskaitė su mokytoja Ramune Radzevičiene.

Pabaisko pagrindinę mokyklą lankantys Kamilė Mikalauskaitė ir Ruslanas Mikalauskas tapo šalies moksleivių folklorinių šokių varžytuvių „Patrepsynė 2017“ nugalėtojais pradedančiųjų grupėje.

Vaikų šokių mokytoja sako, kad tai buvo netikėta, bet labai laukta pergalė. Nugalėtojai atrinkti net iš 67 varžovų porų. „Kad paprastos kaimo mokyklos vaikai nugalėtų geriausius šalies mokyklų šokėjus – neįsivaizduojamas dalykas“, –   pasakojo choreografijos mokytoja metodininkė Ramunė Radzevičienė.

Penktokus pusbrolį ir pusseserę Kamilę ir Ruslaną šokio ji moko trečius metus. Vaikai į mokyklą kasryt atvežami iš III Antakalnio kaimo, kuriame gyvena.

Folklorinių šokių varžytuvės „Patrepsynė“ rengiamos kiekvienais metais. Konkursas vyksta keliais etapais. Mokiniai mokyklose mokosi nurodytų šokių, pasirinkę pradedančiųjų arba pažengusiųjų grupę. Komisijos atrenka poras  į rajoninį turą, kuris vyksta miesto kultūros centruose. Jame šokėjai iš rajono mokyklų varžosi dėl patekimo į finalą. Į jį iš rajono atrenkamos tik keturios poros.

Šiemet į finalą, vykusį Šiaulių rajone, Kurtuvėnų dvare, pateko ukmergiškiai Agnė Petrova ir Naglis Tiškevičius, Austėja Skapaitė ir Mykolas Korizna iš Užupio pagrindinės mokyklos, Kamilė Mikalauskaitė ir Ruslanas Mikalauskas iš Pabaisko pagrindinės mokyklos. Šiuos mokinius šokti moko choreografijos mokytoja metodininkė Ramunė  Radzevičienė.

Ketvirtoji pora – Laura Baronaitė ir Marius Balandis, kurių mokytoja Lina Nefienė, – iš Antano Smetonos gimnazijos.

Visos keturios ukmergiškių poros varžėsi pradedančiųjų grupėje.

Visoms konkursas buvo sėkmingas – gavo apdovanojimus už gražiausiai sušoktą vieną iš penkių šokių, o Kamilė ir Ruslanas tapo nugalėtojais.

Pradedančiųjų grupėje varžėsi daugiau kaip 60 porų, pažengusiųjų grupėje – 20 porų iš Šiaulių, Kauno ir Panevėžio miestų bei Biržų, Varėnos, Radviliškio, Šiaulių, Tauragės, Trakų, Prienų, Panevėžio, Kelmės, Šilalės, Ukmergės, Jona-vos, Šilutės ir Kaišiadorių rajonų.

Mokytoja R. Radzevičienė džiaugiasi, kad Pabaisko pagrindinės mokyklos direktorė Janina Jastčembskienė skiria didelį dėmesį užklasinei veiklai, skatina vaikus šokti. Mokykla pasiūdino tautinius drabužius, o specialiai šiam „Patrepsynės“ konkursui – ir šokių batus.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų