Greičiausi žirgai varžėsi dėl Ukmergės mero taurės

Ukmergės hipodrome surengtos tradicinės Amerikos ir rusų ristūnų žirgų varžybos – bandymai.

Penkiuose važiavimuose žiūrovai galėjo pamatyti žirgų iš visos šalies lenktynes. Prieš varžybas susirinkusiuosius sveikino rajono savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas.

Pirmame važiavime suaugę B reitingo žirgai rungtyniavo dėl „Šventosios vingių“ prizo, įsteigto VšĮ Respublikinės lenktyninių žirgų lygos. 2200 metrų trasą greičiausiai įveikė Ernesto Juškausko iš Lazdijų rajono žirgas Jasmine Tooma. Antras – Juozas Kvakšys su Arėjumi iš Širvintų. Trečias – mūsų rajono atstovas Edvardas Vinskus su Nut Augustinu.

Antrame važiavime, kuriam prizą taip pat įsteigė VšĮ Respublikinė lenktyninių žirgų lyga, C reitingo suaugę žirgai varžėsi dėl „Vilkmergės“ prizo. Šiame važiavime nugalėjo ukmergiškis Raimondas Dirsė su Unski Blue, antras – Dainius Perednikas su Viesulu iš Ukmergės rajono, trečias – Antanas Juškėnas su Graliumi iš Zarasų.

Dėl „Moko akmens“ prizo varžėsi daugiausiai moteriškas kolektyvas – iš penkių bėgusių žirgų keturis vadeliojo moterys. Šį prizą, įsteigtą Ukmergės rajono ūkininkų, namo išsivežė širvintiškė Gedvilė Vinslauskaitė su žirgu Singlu, priklausančiu Ernestui Juškauskui iš Lazdijų rajono. Antra buvo Monika Vinskutė su Gladiatoriumi iš Ukmergės rajono, trečias – Alvydas Banėnas su Euro Star iš Panevėžio rajono.

Šeši 2015 metais gimę žirgai varžėsi dėl „Kriterijum“ prizo, skirto Jonui Vinckui atminti. Prizą įsteigė UAB „Natureka“, Darius Vinckus ir VšĮ Respublikinė lenktyninių žirgų lyga. Šio važiavimo nugalėtojas gauna garbingą pereinamąją taurę, žirgas apgobiamas gūnia. Pirmoji 2200 m distanciją įveikė širvintiškė Diana Jarmalavičienė su Moon Light Star. Antras – ukmergiškis Dainius Perednikas su Gala, o trečias – svečias iš Latvijos Janis Ruškulis su žirgu Forthismoment Cass.

Šio važiavimo rezultatai galėjo būti kitokie – trasą greičiausiai įveikė Mečislovas Radzevičius, antras buvo Gintaras Radzevičius. Tačiau teisėjai pastebėjo, kad prieš finišą G. Radzevičius į priekį praleido M. Radzevičių. Už šį veiksmą abu buvo diskvalifikuoti.

Dėl pagrindinio – Ukmergės mero taurės – prizo varžėsi greičiausi, suaugę A reitingo žirgai. Čia žiūrovai stebėjo ir greičiausio, Taline trasą įveikusio greičiau nei per dvi minutes – 1:59:9 min. – žirgo Monet Augustinu, kurį vadeliojo ukmergiškė Monika Vinskutė, važiavimą. Ji ir Ukmergėje 2200 metrų distanciją įveikė greičiausiai. Antras buvo  Antanas Juškėnas su Kouros Broline iš Zarasų, trečias – širvintiškis Juozas Kvakšys su Miražu.

 

Arvydas PĖŠINA

 

Autoriaus nuotr.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų