Ukmergėje – jaunųjų dviratininkų startas

Jaunieji sportininkai pirmoje dviračių treniruotėje šventės metu.  Autorės nuotr. Jaunieji sportininkai pirmoje dviračių treniruotėje šventės metu. Autorės nuotr.

Gintarė RADLINSKAITĖ

Startavo Ukmergėje nauja sporto šaka – prasidėjo jaunųjų dviratininkų treniruotės. Praėjusį trečiadienį „Šilo“ progimnazijos stadione įvyko atidarymo šventė, į kurią susirinko būrys vaikų, jų tėvelių, organizatoriai, treneriai, Ukmergės rajono savivaldybės atstovai.

Šio projekto iniciatoriai – klubo „VeloVilkmergė“ dviratininkai. Drauge jie treniruojasi jau kelerius metus, o šiemet įteisinę oficialią klubo veiklą, ėmė svajoti apie dviračių sporto treniruotes vaikams.

Ilgą laiką treniravęsi su Vilniuje įkurtos „Dviračių akademijos“ vadovu, buvusiu profesionaliu dviratininku Mariumi Bernatoniu, galiausiai drauge nusprendė šią mintį realizuoti. „Marius išgirdo mus. Įvertinęs mūsų užsidegimą ir norą, kad vaikai užsiimtų dviračių sportu, jis pasiūlė įkurti dviračių sporto bazę Ukmergėje“, – pasakoja klubo „VeloVilkmergė“ vadovas Raimondas Kaselis. Džiaugiasi, kad didelio palaikymo įgyvendinti šiam projektui sulaukė ir iš Ukmergės rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus.

Suorganizavus susitikimą, kuriame dalyvavo Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus atstovai vedėjas Vaidotas Kalinas, vyriausioji specialistė Rasa Ragelytė-Kraucevičienė, Sporto centro direktorius Vitalijus Martikonis, R. Kaselis ir M. Bernatonis, buvo aptartos galimybės, kaip įgyvendinti projektą.

Iš karto imta ieškoti patalpų dviračių sporto inventoriui.

Labai padėjo „Šilo“ progimnazijos direktorius Darius Kaplūnas. „Visada buvau už aktyvų sportą, norisi, kad Ukmergėje būtų kuo daugiau įvairios sportinės veiklos ir kai Raimondas kreipėsi dėl vietos jaunųjų dviratininkų sportui ir inventoriui, iš karto nusprendėme, kad Šilo miškas būtų puiki vieta trasoms, o pasitarę su Ukmergės rajono administracijos direktoriumi Dariumi Varnu nusprendėme, kad dviratininkų inventorių galima būtų laikyti mokyklai priklausančiame nuo pastatymo niekad nenaudotame chlorotorinės pastate“, – pasakoja D. Kaplūnas.

Vėliau sekė žmogaus, galėsiančio treniruoti vaikus, paieškos. Ir vėl labai pasisekė. Treniruotes sutiko vesti aktyvi „Dviračių akademijos“ trenerė ukmergiškė Justina Tiškuvienė.

Klubo „VeloVilkmergė“ dviratininkų tikslas buvo įgyvendintas vos per pusę metų. Klubiečiai didžiuojasi, kad tai – pirmasis didelis projektas, prie kurio jie stipriai prisidėjo: tvarkė organizacinius ir juridinius reikalus, užsiėmė komunikacijomis ir net statybiniais darbais – įrenginėjo sporto bazę, žymėjo trasas.

M.Bernatonis pažadėjo, kad „Dviračių akademija“ aprūpins vaikus dviračiais, šalmais, aprangomis: „Pasirūpinsime, kad neturintieji dviračių, šalmų ar aprangų, gautų juos. Svarbu, kad vaikai būtų motyvuoti ir lankytų treniruotes.“

Į prasidėjusias jaunųjų dviratininkų treniruotes susirinko net keturiasdešimt dalyvių. Tai – maksimalus šią dieną galinčių lankyti dviračių sporto užsiėmimus vaikų skaičius.

Atidarymo šventėje išvydome didelį būrį rimtai „kibti“ į pedalus nusiteikusio jaunimo. Džiaugiasi ir trenerė Justina: „Labai džiaugiuosi, kad ilgai lauktas projektas pagaliau startavo ir sulaukė didelio susidomėjimo. Iš vaikų reakcijų renginio metu supratau, kad jiems įdomu tiek važinėti dviračiais, tiek klausyti trenerės nurodymų ir išmokti kažko naujo.“

Treniruotės vyks tris kartus per savaitę. Planuojama sudaryti dvi komandas – jaunesnių ir vyresnių dviratininkų. Taigi, kaip sakė Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas V. Kalinas, palinkėkime, „kad jiems kelias nedulkėtų ir kad oro padangose nepritrūktų.“

Dviračių sporto būrelio atidarymo šventės akimirkas galite pamatyti „Ukmergės žinių“ interneto puslapyje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų