Ukmergiškės Mėta Mikulinaitė ir Agnė Mickūnaitė. Ukmergiškės Mėta Mikulinaitė ir Agnė Mickūnaitė.

Vasario 16–20 dienomis Kaune vyko Lietuvos jaunučių ir jaunių standartinių šachmatų čempionatai.

Tai – pačios svarbiausios varžybos jauniesiems šachmatininkams, nes nugalėtojai iškovoja ne tik čempiono vardą, bet ir galimybę atstovauti Lietuvai pasaulio bei Europos varžybose.

Čempionate dalyvavo Ukmergės sporto centro auklėtinės 12-os metų Mėta Mikulinaitė ir 13-metė Agnė Mickūnaitė. Abi jaunosios šachmatininkės žaidė merginų iki 14-os metų grupėje.

Šachmatininkių trenerė Virginija Savickienė pasakojo, kad, likus dienai iki čempionato, jai buvo nustatytas koronavirusas, bet mergaitės nusprendė dalyvauti varžybose vienos, o ruošėsi partijoms bendraudamos su savo trenere internetu.

Per penkias dienas mergaitės sužaidė po septynias partijas, prie vienos partijos kovos užtruko 3–4 valandas. Tik sužaidus vieną partiją, vėl reikėjo studijuoti varžovių žaidimą ir ruoštis naujai partijai. Agnė nepralaimėjo nė vienos partijos, dvi partijas sužaidė lygiosiomis ir iškovojo čempionės vardą.

Mėta pirmą partiją laimėjo ir jau antrame rate reikėjo žaisti prieš Agnę bei pripažinti jos pranašumą. Kitas pralaimėjimas – prieš stiprią varžovę iš Šiaulių. Laimėjusi keturias partijas iš eilės, ji iškovojo bronzos medalį. Surinko 5 taškus iš septynių (kaip ir antros vietos laimėtoja). Ir tik papildomi rodikliai nulėmė trečią vietą.

„Agnė Mickūnaitė šachmatais žaidžia nuo penkerių metų, o Lietuvos čempione pirmą kartą tapo būdama septynerių metukų. Ji beveik kiek-vienais metais lipa ant nugalėtojų pakylos kaip čempionė arba prizininkė.

Mėta Mikulinaitė yra unikalus atvejis, kadangi šachmatais žaisti pradėjo gana vėlai – ketvirtoje klasėje. Labai retai kam pavyksta pasiekti tokių aukštų rezultatų taip vėlai pradėjus žaisti šachmatais. Bet po dvejų metų atkaklaus darbo Mėta įrodė, kad tikrai yra verta stovėti ant nugalėtojų pakylos tarp pačių geriausių Lietuvos šachmatininkių“, – savo auklėtinėmis didžiuojasi trenerė Virginija Savickienė.

UŽ inf.

Paveikslėlių galerija

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų