Dviračių maratone Prancūzijoje finišavo ir ukmergiškis

Autorius Ukmergės žinios
Dviračių maratone Prancūzijoje finišavo ir ukmergiškis / Ukmergiškis dviratininkas R. Kaselis sėkmingai dalyvavo daug ištvermės reikalaujančiame maratone.

Ukmergės dviračių klubo „VeloVilkmergė“ prezidentas Raimondas Kaselis dalyvavo ir finišą pasiekė Prancūzijoje vykusiame itin ilgame ir sudėtingame dviračių maratone, dar vadinamame brevetu.

Grįžusį sportininką pasveikino Ukmergės rajono savivaldybės meras Darius Varnas, vicemeras Eugenijus Kuodelis, administracijos direktorė Inga Pračkailė, Ukmergės sporto centro direktorius Vitalijus Martikonis.

„Aš įveikiau daugiau nei 1 225 kilometrus vienu važiavimu, kuris truko daugiau kaip 68 valandas. Miegodavau vos 3 valandas. Man patinka ilgų distancijų važiavimai dviračiu – tai tarsi iššūkis sau, savęs išbandymas, o geriausia dalis – finišas, kai patiri nenusakomą euforiją ir pasitenkinimą savimi, kad tu įveikei distanciją, pasiekei tikslą!“ – įspūdžiais rajono savivaldybėje surengtame susitikime dalinosi R. Kaselis.

Pasakojo, kad minėtame maratone startavo 7 000 dviratininkų, iš jų – 34 lietuviai. Finišą sportininkai turėjo pasiekti per nustatytus laiko limitus – 80, 84 ar 90 valandų. Tai pavyko ne visiems – sėkmingai finišavo 4 866 dviratininkai.

Iš 28-ių finišavusių lietuvių R. Kaselis buvo 7-as. Trasoje per šiaurinius Prancūzijos regionus daug kilometrų teko važiuoti į kalną ar kalvotomis vietovėmis.

Šis dviračių maratonas organizuojamas kartą per 4-erius metus. Jame dalyvauti gali tik sportininkai, praėję atitinkamą kvalifikaciją, įveikęs etapus.

Brevetas – tai labai ilgas ištvermingumo važiavimas dviračiu, negaunant jokios pagalbos iš šalies. Dviratininkai važiuoja nežymėtu keliu (nuo 200 iki 1 400 km), pravažiuojant laiko kontrolės postus.

Dalyviai turi vežtis su savimi visus reikalingus daiktus: drabužius, atsargines dalis, įrankius, šviesą atspindinčias liemenes ir t. t. Važiuoti galima bet kokia dvirate ar trirate žmogaus jėga varoma transporto priemone.

Apie sportininko viešnagę informavo rajono savivaldybė.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *