Ukmergėje nori surengti Baltijos galiūnų čempionatą

Autorius Ukmergės žinios
Ukmergėje nori surengti Baltijos galiūnų čempionatą / Chrisijos Kvietkauskienės nuotr. Lietuvos galiūnų federacijos direktorius Žydrūnas Savickas (dešinėje) į susitikimą su Ukmergės rajono savivaldybės meru Dariumi Varnu atvyko drauge su šios federacijos vykdomuoju direktoriumi Gediminu Rupšiu.

Rajono savivaldybė skelbia, kad pirmadienį Ukmergėje lankėsi galiūnas Žydrūnas Savickas, su kuriuo aptartos galimybės mūsų mieste surengti Baltijos galiūnų čempionatą.

Galiūnų varžybos jau ne vienus metus yra neatsiejama mūsų Miesto šventės dalis. Šiemet Kęstučio aikštėje savo jėgą taip pat demonstravo Lietuvos galiūnai. Tokios varžybos vyko jau 6-ąjį kartą. Jose dalyvavo 12 stipruolių iš Plungės, Vilniaus, Marijampolės, Jurbarko, Pakruojo, Telšių, Radviliškio, Rokiškio ir Ukmergės. Jie nešė sunkius  lagaminus, traukė 6 tonų traktorių, kėlė 300 kg svorį, dalyvavo kitose milžiniškos jėgos reikalaujančiose rungtyse.

Stipriausias pasaulyje žmogus Lietuvos galiūnų federacijos direktorius Ž. Savickas į susitikimą savivaldybėje atvyko drauge su šios federacijos vykdomuoju direktoriumi Gediminu Rupšiu.

Susitikę su rajono savivaldybės meru Dariumi Varnu jie aptarė galimybes kitąmet Ukmergėje surengti Baltijos galiūnų čempionatą.

Lietuvos galiūnų federacija skelbia jau 18 metų organizuojanti Lietuvos čempionatus bei tarptautines varžybas įvairiuose miestuose. Jose dalyvauja stipriausi mūsų šalies, Europos ir pasaulio galiūnai.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *