Siūlo sumažinti mokesčius

Atsižvelgiant į valstybės lygio ekstremalią situaciją dėl meteorologinių reiškinių, jos padarytą žalą žemės ūkiui ir Ukmergės rajono žemdirbių asociacijos prašymą, šiemet siūloma sumažinti mokesčių naštą mūsų rajono žemdirbiams.

Klausimai dėl žemės mokesčio lengvatų ir dėl valstybinės žemės nuomos mokesčio lengvatų 2018 metams nustatymo bus svarstomi šį ketvirtadienį vyksiančiame rajono tarybos posėdyje.

Tarybos kompetencija yra įstatymų nustatytų lengvatų teikimas savivaldybės biudžeto sąskaita.

Sumažinus 50 proc. žemės mokestį žemės ūkio paskirties žemei, kaip kad siūloma, biudžetas kitąmet dėl to netektų apie 90 tūkst. eurų pajamų. Iki šiol tokia lengvata nebuvo taikoma.

 Taip pat siūloma perpus sumažinti valstybinės žemės nuomos mokestį žemės ūkio paskirties žemei.

Iki šiol tokia lengvata taip pat nebuvo taikoma. Savivaldybės biudžetas dėl to negautų apie 45 tūkst. eurų pajamų.

Savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus Rinkliavų poskyrio vedėja Zita Morkūnienė informavo, kad šių metų savivaldybės biudžete planuojamos pajamos iš žemės mokesčio sudarė 470 tūkst. eurų, iš žemės nuomos mokesčio – 300 tūkst. eurų. Iš viso – 770 tūkst. eurų.

Tai sudarytų apie 2,54 proc. planuojamų biudžeto pajamų.

Šiemet žemės mokestis (už nuosavą žemę) žemės ūkio paskirties žemei buvo paskaičiuotas 14652 fiziniams asmenims (įskaitant mėgėjų sodų sklypus). Mokesčių suma 257838 eurai. 283 juridiniams asmenims (įskaitant mėgėjų sodų sklypus) šio apskaičiuoto mokesčio suma 21742 eurai.

Žemės nuomos mokestis žemės ūkio paskirties žemei buvo paskaičiuotas 1224 fiziniams asmenims. Jo suma 80686 eurai. 11 juridinių asmenų šio apskaičiuoto mokesčio suma – 761 eurų.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų