Prieš šventes P. Daugudis sulaukė talkininkų. Prieš šventes P. Daugudis sulaukė talkininkų.

Petrą Daugudį iš Ukmergės rajono, Labeikių kaimo, prieš šventes sušildė žmonių gerumas – gaisre namus praradęs vyras dabar turi kur gyventi.

Beveik dešimt metų Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnai prieš Kalėdas lankydavo socialinės rizikos šeimose augančius vaikus. Prie šių vizitų aktyviai prisijungė socialiniai darbuotojai. Na, o Ukmergės bendruomenės pareigūnės šiemet pažvelgė į kitus, pagalbos stokojančius, rajono gyventojus.

Sužinoję, kad Petras Daugudis gaisre prarado namus, bendruomenės pareigūnė Ingrida Dutkienė kartu su Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vadovu Dainiumi Vyšniausku aplankė šį senolį.

Suprato, kad keli daiktai jam mažai džiaugsmo tesuteiks. Namas visiškai sudegęs, aplink degėsių krūvos, o žmogelio vienintelis noras – turėti savą kampą.

73-ejų metų Petras pasakojo visą gyvenimą praleidęs šioje sodyboje. Prieš porą mėnesių ištiko baisi nelaimė – sudegė namas ir viskas, ką užgyveno per gyvenimą. Namą buvo nusipirkęs, pats jį apmūrijo, įvedė centrinį šildymą, kanalizacijos sistemą. Anot socialinės darbuotojos padėjėjos Audronės Talalienės, gyveno švariai ir tvarkingai. Prieš 30 metų jis išsiskyrė su žmona ir pasidalijo namą. Vaikų neturėjo.

Petras pasakoja, kad buvusi sutuoktinė kažką gamindama sukėlė gaisrą. Sienos buvo ištapetuotos, tad ugnis plito žaibiškai, persimetė į Petro pusę. Vyras tespėjo pasiimti dokumentus ir piniginę. „Likau kaip stoviu – viskas sudegė... Pirmas dienas net miegot negalėjau. Viena mintis buvo – kablys...“, – prisipažįsta.

Gaisrą sukėlusi senutė buvo apgyvendinta senelių namuose, bet Petras palikti savo sodybos nenorėjo. Keletą savaičių jis glaudėsi pas kaimynus, paskui pagyveno pas seserį, pas brolį.

Situacija atrodė beviltiška – kaip atstatyti namus, kai pensija tėra 150 eurų? Kaimynui į pagalbą geranoriškai pasišovė Nerijus Druskis. Vienkartinę pašalpą nukentėjusiam nuo gaisro Petrui skyrė rajono savivaldybė, likusią dalį pridėjo Nerijus. Jis nupirko medžiagas ir rekonstravęs išlikusį namo priebutį įrenginėjo kambarį. Kaip tik tuo metu ir aplankė pareigūnai. Įvertinę situaciją nutarė, kad be įvairių buities reikmenų vyrui labai reikalinga talka. Išgirdę pasakojimą geranoriškai prisijungė kai kurie rajono verslininkai, pirko ir dovanojo būtiniausius daiktus.

Sodyboje darbavosi savanorių būrys – ugniagesiai, policijos rėmėjai ir jaunieji policijos rėmėjai. Rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius pasirūpino, kad į sodybą būtų atgabentas konteineris šiukšlėms ir degėsiams. Per gerą valandą jis buvo užpildytas.

Dainius Vyšniauskas kambarėlyje įrengė gaisro signalizacijos daviklį, savanoriai sunešė pačių ir bičiulių suaukotus daiktus. Netrukus tuščiame kambarėlyje pastatyta lova, stalelis, šaldytuvas, nedidelė viryklė ir radijo imtuvas.

Bendruomenės pareigūnė pasirūpino iki smulkmenų, juk žmogui reikėjo ir patalynės, indų, batų... Su lauknešėliu atskubėjo ir socialinės darbuotojos padėjėja. Tuo metu policijos rėmėjas kambarėlį papuošė kalėdinėmis lemputėmis. Iškuopus šiukšles prašviesėjo ne tik kiemas, bet ir Petro veidas. Vyras negalėjo atsitokėti – jau turi jaukų, šiltą savą kampą!

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistė

Paveikslėlių galerija

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų