Apdovanojo gražiai besitvarkančius sodininkus

Gedimino Nemunaičio nuotr. „Pašilės“ sodų bendrijos nariai savo sklypuose kuria grožį. Gedimino Nemunaičio nuotr. „Pašilės“ sodų bendrijos nariai savo sklypuose kuria grožį.

„Pa­ši­lės“ so­dų ben­dri­jos pir­mi­nin­kė Onu­tė Tu­ka­čiaus­kie­nė pra­ėju­sią sa­vai­tę pa­kvie­tė ben­dri­jos na­rius į sma­gų pa­si­bu­vi­mą. Jo me­tu ap­do­va­no­ti gra­žiau­siai be­si­tvar­kan­čių so­dų šei­mi­nin­kai, ap­tar­tos so­di­nin­kams reikš­min­gos ak­tu­a­li­jos.

„Pa­ši­lės“ so­dų ben­dri­jo­je gra­žiau­sių so­dų rin­ki­mai bu­vo su­reng­ti pir­mą kar­tą, tad ko­mi­si­ja į sa­vo dar­bą pa­žvel­gė la­bai at­sa­kin­gai.

Še­ši ko­mi­si­jos na­riai skly­pe­lius apė­jo net ne po vie­ną kar­tą. Ap­žiū­rą ren­gė nuo ge­gu­žės mė­ne­sio.

Po il­gų svars­ty­mų nu­tar­ta pir­mą vie­tą už rū­pes­tin­gai puo­se­lė­ja­mą so­dą skir­ti Vi­dos ir Rai­mon­do Va­ra­naus­kų šei­mai, II vie­ta skir­ta Ge­nės ir Min­dau­go Vi­li­mų, III – Jo­no ir Pal­mi­ros Kon­dro­tų šei­moms.

Už rū­pes­tį puo­se­lė­jant skly­pe­lius, au­gi­nant juo­se dar­žo­ves, vai­sius, uo­gas bei puo­se­lė­jant gro­žį ap­do­va­no­ta ir dau­giau so­di­nin­kų: Jad­vy­ga Sta­nio­nie­nė, Al­gis Mar­tin­ka, No­me­da Ko­zak, Al­do­na Ged­gau­die­nė, Vil­ma ir Ge­di­mi­nas Ne­mu­nai­čiai.

Su­si­rin­ku­siuo­sius pa­svei­ki­no, už triū­są puo­se­lė­jant gro­žį dė­ko­jo Uk­mer­gės su­si­vie­ni­ji­mo „So­dai“ pir­mi­nin­kas An­ta­nas Pe­red­nis.

Pir­mi­nin­kė O. Tu­ka­čiaus­kie­nė pa­mi­nė­jo ir pro­ble­mas, ku­rios ak­tu­a­liau­sios so­di­nin­kams. Vie­na to­kių – į bui­ti­nių at­lie­kų kon­tei­ne­rius krau­na­mos pa­dan­gos bei ki­tos ne­leis­ti­nos at­lie­kos. Spė­ja­ma, kad taip ga­li elg­tis vi­sai ne so­dų ben­dri­jos na­riai, o gre­ti­mų dau­gia­bu­čių gy­ven­to­jai. Sten­gian­tis to iš­veng­ti, nu­tar­ta per­kel­ti kon­tei­ne­rių sto­vė­ji­mo vie­tą.

„Pa­ši­lės“ so­dų ben­dri­ja įkur­ta 1967 me­tais. Šiuo me­tu jo­je 186 so­dų skly­pe­liai pa­grin­di­nia­me plo­te ir dar 22 at­ski­ra­me – ne­to­li Vait­kuš­kio dva­ro esan­čia­me skly­pe.

Pir­mi­nin­kė džiau­gia­si, kad gra­žiai puo­se­lė­ja­mi so­dai, ku­rių šie­met at­rink­ta 10, yra at­sva­ra ap­si­lei­dė­liams: ap­leis­tų, nė kar­to šie­met ne­šie­nau­tų so­dų šie­met su­skai­čiuo­ti sep­ty­ni, trys iš jų ne­šie­nau­ti nė kar­to.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų