Lankėsi Vyriausybės vadovas S. Skvernelis

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

 

Rugpjūčio 6-ąją Ukmergėje lankėsi Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis. Lydimas savo komandos atstovų – patarėjo viešiems ryšiams Tomo Beržinsko, patarėjos švietimo, mokslo ir kultūros klausimais Unės Kaunaitės bei patarėjo sveikatos, jaunimo ir nevyriausybinių organizacijų klausimais Pauliaus Gradecko – Vyriausybės vadovas su savivaldybės, vietos bendruomenių, verslo atstovais aptarė socialinius, sveikatos apsaugos, švietimo bei kitus klausimus.

Vizitą S. Skvernelis pradėjo apsilankymu Taujėnų dvare Lietuvos moksleivių sąjungos (LMS) vasaros forume „Įžiebk pilietiškumo kibirkštį 2018“.

532 šalies mokinių savivaldas vienijanti LMS tokį renginį Ukmergėje organizavo pirmą kartą. Premjeras susitiko su daugiau nei 140 šios stovyklos dalyvių iš 34 miestų bei rajonų ir dalyvavo jų organizuotoje diskusijoje apie laisvalaikį, pomėgius ir gyvenimą „be politikos“.

Ukmergės rajono savivaldybėje premjeras susitiko su rajono vadovais bei administracijos darbuotojais ir kalbėjo apie pagrindines nūdienos problemas, iš kurių  daugiausiai dėmesio skirta kelių infrastruktūros klausimams. Aptartas Ukmergės miesto pietinio aplinkkelio su tiltu per Šventąją įtraukimas į Lietuvos susisiekimo plėtros strategiją, valstybinio krašto kelio Nr.145 Kėdainiai–Šėta–Ukmergė rekonstrukcija.

„Šiuo metu rengiama ir artimiausiu metu bus patvirtinta Lietuvos automobilių kelių direkcijos aplinkkelių statybos planavimo ir atrankos metodika. Pagal ją bus reitinguojami visi planuojamų aplinkkelių ruožai ir parengtas prioritetinis aplinkkelių statybos sąrašas bei Ukmergės miesto pietinis aplinkkelis su tiltu per Šventąją įtrauktas į Lietuvos susisiekimo plėtros strategiją. Taip pat jau numatyta, kad kitų metų kovą ir balandį prasidės konkretūs kelio Kėdainiai–Šėta–Ukmergė rekonstrukcijos darbai“, – informavo premjeras.

Savivaldybėje jis taip pat aptarė etatinį mokytojų darbo apmokėjimą ir skirtą papildomą finansavimą pedagogams, vaiko teisių apsaugos sistemos reformos įgyvendinimo eigą, ligoninės perspektyvas.

„Ukmergės ligoninei naujame gydymo įstaigų pertvarkos plane numatytas svarbus stiprios regioninės ligoninės, aptarnaujančios aplinkinius rajonus, statusas.

Yra šalyje ligoninių grupė, kurios pagal paslaugų kokybę ir gyventojų poreikius yra nepavydėtinoje būklėje, tačiau jų steigėjos – rajonų savivaldybės – vis tiek nori jas išlaikyti, nepaisant to, kad kasmet ši našta darosi vis sunkesnė ir sunkesnė. 

Kalbant apie ligoninių jungimąsi, jokios prievartos čia nebus. Mitas, kad yra jau sudarytas sąrašas ligoninių, kurios bus uždarytos. Viskas yra jungimosi iniciatyvos autorių rankose. Pirmieji visada laimi. Parodykite pavyzdį ir jis visada bus paskatintas“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Nuvykęs į Ukmergės ligoninę svečias apžiūrėjo neseniai atnaujintus Vidaus ligų ir Anesteziologijos-reanimacijos skyrius, ligoninės vadovas Rimvydas Civilka supažindino su naujojo operacinio bloko įrengimo planais. Tris modernias operacines numatyta įrengti senosiose Anesteziologijos-reanimcijos skyriaus patalpose, užimančiose daugiau nei 650 kv. m plotą. Praėjusią savaitę paskelbtas viešųjų pirkimų konkursas šiems darbams atlikti. S. Skvernelis pažadėjo, jog Vyriausybė ieškos galimybių skirti kuo daugiau reikalingų lėšų šiam svarbiam projektui finansuoti.

Vizitą Ukmergėje Vyriausybės vadovas baigė bendrovėje „Narbutas Furniture Company“. Šios įmonės gamybos direktorius Tomas Buziliauskas pristatė gamybos procesus bei produkciją, papasakojo apie planus.

Biuro baldų gamybos ir prekybos įmonių grupės „Narbutas“ pernykštės pajamos siekė 51 mln. eurų ir buvo 41 proc. didesnės nei prieš metus. Augant pardavimams, kompanija šiemet pradėjo 29 tūkst. kv. m ploto gamyklos Ukmergėje modernizavimo ir plėtros projektą – bus investuota 7 mln. eurų į 7,5 tūkst. kv. m ploto priestatą ir gamybinę įrangą. Skaičiuojama, kad gamyklos plėtra sukurs 108 naujas darbo vietas.

„Šiuo metu biuro baldus eksportuojame į 51 šalį ir turime daugiau kaip 440 prekybos partnerių“, – pasakojo įmonės atstovas.

Per 2017-uosius „Narbuto“ grupė sukūrė 111 naujų darbo vietų. Įmonių grupę „Narbutas“ sudaro UAB „Narbutas Furniture Company“, UAB „Narbutas“, SASU „Narbutas France“, „Narbutas Nordic“, „Narbutas Gmbh“ ir „Narbutas LTD“.

 

1 nuotr. Ministrą Pirmininką Saulių Skvernelį pasitiko rajono meras Rolandas Janickas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų