Sėkmė lydėjo ukmergiškius

Dusetose vėl būrėsi žirgų sporto aistruoliai. Vytauto Pilkausko nuotr. Dusetose vėl būrėsi žirgų sporto aistruoliai. Vytauto Pilkausko nuotr.

Šeštadienį Dusetose vykusiose respublikinėse ristūnų žirgų lenktynėse „Sartai 2018“ sėkmė lydėjo  ukmergiškius. Jie laimėjo net kelias prizines vietas.

Šias tradicines varžybas organizuoja Žemės ūkio ministerija kartu su Zarasų rajono savivaldybe. Šventė šiemet buvo įtraukta į Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui skirtų renginių sąrašą.

Lenktynėse dalyvavo 55 eiklieji ristūnai, kuriuos tramdė 31 Lietuvos, Latvijos ir Estijos sportininkas. Šventėje dalyvavę mūsiškiai – Kazys Trota, Gintaras Radzevičius, Dainius Perednikas, Edvardas Vinskus ir Monika Vinskutė.

Programoje buvo 8 bėgimai. Varžybas pirmieji pradėjo suaugusių B reitingo žirgų vadeliotojai, kovęsi dėl varžybų šeimininkų – Zarasų savivaldybės – prizo. Meras Nikolajus Gusevas jį įteikė K. Trotai, kuris su Kouros Broline 1609 metrų distancijoje sugaišo 2 min. 05,902 sek.

Tik penkių tūkstantųjų sekundės iki aukščiausio nugalėtojų pakylos laiptelio pristigo antrą vietą iškovojusiam D. Perednikui su jo vadeliota Gala.

Trečią vietą varžybose iškovojusi M. Vinskutė vadeliojo Gladiatorių (2 min. 07,071 sek.).

Specialus prizas už ristūnų žirgų sporto puoselėjimą ir džentelmeniškumą sporte įteiktas E. Vinskui. Jauniausias vadeliotojas 17 metų D. Perednikas taip pat apdovanotas Prezidento Algirdo Mykolo Brazausko 500 eurų prizu, kurį įsteigė Lietuvos socialdemokratų partija.                

Po varžybų kalbintas K. Trota džiaugėsi kaip visada įspūdinga švente. „Sugrįžus iš Dusetų būna kuo geriausi atsiminimai: varžybose – azartas, entuziazmas, puiki nuotaika, varžosi patys pajėgiausi žirgai. Nors Fortūna šį kartą nusigręžė nuo kai kurių mūsų krašto lenktynininkų, čia juk yra sportas. Pergalių bus kitą kartą“, – neabejoja jis.

Pasak pašnekovo, kad tokiose varžybose pasisektų laimėti, reikia kelių dalykų: „Labai svarbi vadeliotojo patirtis, tačiau daug ką reiškia ir stipri žirgo genetika, priklausanti nuo kilmės. Pats „Sartus“ esu laimėjęs aštuonis kartus. Smagu ir tai, kad kitų varžybose dalyvaujančių ir gerai pasirodančių mūsiškių žirgai yra būtent mano žirgų palikuonys.“

Pačiam K. Trotai yra ir daugiau džiugių progų: mini gražų jubiliejų – sako startavęs šiame sporte lygiai prieš 40 metų. Tiesa, pastebi jis, apskritai Lietuvoje žirgų sporto entuziastų mažėja.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų