Dvasinės vertybės svarstyklėse

Lina SUKACKIENĖ

Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro administratorė

 

Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centre vyko apskrito stalo diskusija „Dvasinės vertybės svarstyklėse“. Į ją atvyko Seimo narė Dalia Teišerskytė ir Ukmergės rajono savivaldybės mero pavaduotojas Regimantas Baravykas.

Diskusijos dalyviai kalbėjosi apie dvasines vertybes.

Laikmetis padiktavo temą diskusijai – labai permainingas politinis gyvenimas valstybėje ir rajone, nuolat vykstantis dvasinių vertybių perkainavimas.

„Suprasti, kas teisinga, jausti, kas gražu, norėti, kas gera, – štai protingo gyvenimo tikslas“, – rašė A. Platenas.

„Kalbėti apie dvasinių vertybių svarstykles reikia kasdien. Gaunu daug rinkėjų laiškų, į susitikimus ateina žmonės ir pagrindinė tema yra problemos, kurias sukelia ne blogi įstatymai, bet ne visada tinkamai ir atsakingai pareigas vykdantys pareigūnai. Dažnai aplaidžiai atlikti skundų tyrimai, pasiklydę dokumentai prokuratūrose ar policijoje. Kas mus valdo? Atsakymas lyg ir netikėtas – valstybininkai. Labai didelis ir galingas jų ratas įvairiose gyvenimo srityse“, – diskusijoje kalbėjo Seimo narė Dalia Teišerskytė. Jos manymu, didžioji valstybės žiniasklaida visiškai išcenzūravo kultūrą, meną, žmogaus orumą. Nuvertino dvasines vertybes.

R. Baravykas pastebėjo, kad per rinkimus išrenkame vienus asmenis, o valdo, pasirodo, kiti. Kaip suprasti tokią situaciją valstybėje? Kaip suprasti, kad krizei pasibaigus, mažėja biudžetas? Realūs atlyginimai neauga, prasidėjusi pašalpų era. Kaip puoselėti dvasines vertybes esant tokiai nelinksmai situacijai?

„Rankos, suteikiančios pagalbą, švelnesnės negu besimeldžiančios lūpos“, – rašė R. G. Ingersolas. „Tai tikra tiesa“, – pripažįsta diskusijoje dalyvavusios Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro darbuotojos Laima, Dovilė, Miglė, Vilma, Angelė ir Danutė. Šios moterys teikia socialines paslaugas miesto gyventojams. Joms žinoma, koks tai sunkus darbas, kiek reikia dvasios stiprybės, kantrybės ir žinių. Kiek būna nusivylimų, kai, atrodo, viską padarei pagal sąžinę ir gyvenimo aplinkybes.

„Didelę galią mūsų aplinkai daro tinkama socialinė reklama“, – kalbėjo Daiva. Ji prisiminė, kaip viename iš Lietuvos didmiesčių žmones džiugino pozityvios sentencijos labai skoningai įrengtuose stenduose.

„Garbė ir ramybė viename guolyje nemiega“, – tai M. Montenio mintys. „O aš su tuo nesutinku“, – prieštaravo vicemeras R. Baravykas. Daug įvairių iniciatyvų dedantis ant dvasinių vertybių svarstyklių rajono politikas mano, kad jei darai gerus, garbingus darbus, miegi ramiai. Nesvarbu, kad būni dėl to išbartas piktų miestelėnų, bet širdyje jautiesi stiprus.

Seimo narė D. Teišerskytė priminė dar vieną svarbią – lietuvių kalbos temą. Darbo partijos deleguotas švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis „palengvino“ lietuvių kalbos egzaminą tautinių mažumų abiturientams. Grupė parlamentarų žada kreiptis dėl to į teismą. Juk Mažvydas mus mokė, kad lietuvių kalba yra valstybės sargas.

Renginio pabaigoje Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro direktorė Sigita Bakanauskienė pasidžiaugė, kad apskrito stalo diskusija surengta būtent šioje įstaigoje.

„Šiandienos gyvenime kiekviename žingsnyje yra ką keisti. Malonu, kad darbuotojai turi idėjų, kaip tai daryti. Ilona, Vaiva, Miglė, Jurgita, Danguolė, Laimutė, Agnė ir Marytė spinduliuoja gėrį kolektyve. Galvoju, kad dvasinės vertybės yra svarstyklėse, bet tai ir yra tikras gyvenimas“, – sakė direktorė. Pasak jos, svečiai savo dalyvavimu ir argumentais pastiprino kasdienos žingsnius socialinės pagalbos adresais.

{jcomments off}

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų