Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

 

Vil­niaus vi­suo­me­nės svei­ka­tos cen­tro Uk­mer­gės sky­riaus spe­cia­lis­tai pra­ne­šė, kad ra­jo­no gy­ven­to­jų ser­ga­mu­mas gri­pu ir ūmi­nė­mis vir­šu­ti­nių kvė­pa­vi­mo ta­kų in­fek­ci­jo­mis ne tik ne­slūgs­ta, bet ir pa­dau­gė­jo su­sir­gi­mų.

Ser­ga­mu­mo gri­pu ir ūmi­nė­mis vir­šu­ti­nių kvė­pa­vi­mo ta­kų in­fek­ci­jo­mis skai­čius per sa­vai­tę pa­sie­kė 162,43 at­ve­jo 10 tūks­tan­čiui gy­ven­to­jų.

Per pas­ta­rą­ją sa­vai­tę gri­po at­ve­jų Uk­mer­gė­je pa­dau­gė­jo 10 pro­cen­tų. Šiuo me­tu kli­ni­ki­nių gri­po at­ve­jų skai­čius su­da­ro 31 pro­cen­tą.

Cen­tro duo­me­ni­mis, gri­po ir ūmi­nių vir­šu­ti­nių kvė­pa­vi­mo ta­kų in­fek­ci­jų at­ve­jų už­re­gist­ruo­ta 625, iš jų – 194 gri­po. Gri­pas diag­no­zuo­tas 43 vai­kams ir jau­nuo­liams iki 17 me­tų.

Gri­po epi­de­mi­nis lai­ko­tar­pis skel­bia­mas, kai ser­ga­mu­mo gri­pu ir ūmi­nių vi­ru­si­nių kvė­pa­vi­mo ta­kų in­fek­ci­jų ro­dik­lis yra ne ma­žes­nis kaip 100 at­ve­jų 10 tūks­tan­čių gy­ven­to­jų per sa­vai­tę, o kli­ni­ki­nių gri­po at­ve­jų skai­čius su­da­ro apie 30 pro­cen­tų vi­sų re­gist­ruo­tų at­ve­jų.

Gri­po epi­de­mi­ja ra­jo­ne pa­skelb­ta nuo sau­sio 30 die­nos.

Dėl mo­ki­nių ir pe­da­go­gų li­gų pa­mo­kos jau pra­ei­tą sa­vai­tę ne­vy­ko kai ku­rio­se mo­kyk­lo­se. Šią sa­vai­tę jų są­ra­šas dar pail­gė­jo. Nuo penk­ta­die­nio už­si­da­rė Už­upio pa­grin­di­nė mo­kyk­la. Pa­mo­kos čia ne­vyks iki va­sa­rio 5 die­nos. Tą­dien vi­si svei­kie­ji ra­gi­na­mi su­si­rink­ti, jei pa­aiš­kės, kad ser­gan­čių­jų vis dar la­bai daug, ka­ran­ti­nas ga­li bū­ti pra­tęs­tas.

Šį pir­ma­die­nį pa­skelb­tas ka­ran­ti­nas ir spe­cia­lio­jo­je „Ry­to“ mo­kyk­lo­je. Ji ne­dirbs iki va­sa­rio 8 die­nos. An­ta­no Sme­to­nos gim­na­zi­jo­je taip pat nuo šio pir­ma­die­nio iki ket­vir­ta­die­nio ne­vyks pa­mo­kos. „Ši­lo“ ir Se­na­mies­čio bei Dai­na­vos pa­grin­di­nės mo­kyk­los už­si­da­ro nuo šio ant­ra­die­nio.

Ki­to­se ra­jo­no mo­kyk­lo­se dar ne­per­ženg­ta 20 pro­cen­tų moks­lei­vių ser­ga­mu­mo ri­ba, ku­rią pa­sie­kus pa­mo­kos pa­pras­tai nu­trau­kia­mos.

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Švie­ti­mo ir spor­to sky­riaus ve­dė­ja Da­lė Ste­po­na­vi­čie­nė sa­ko, kad pas­ta­ro­sio­mis die­no­mis švie­ti­mo įstai­gos kas ry­tą in­for­muo­ja apie moks­lei­vių lan­ko­mu­mą.

Pa­sak ve­dė­jos, ati­dirb­ti už ka­ran­ti­no me­tu pra­leis­tas pa­mo­kas atos­to­gų ir iš­ei­gi­nių die­nų są­skai­ta ne­rei­kės. Kur­są pa­si­vy­ti teks su­in­ten­sy­vi­nus ug­dy­mo pro­ce­są.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų