Į sukčiaus pinkles papuolė ir šeimos nariai

„Uk­mer­gės ži­nio­se“ pra­ėju­sią sa­vai­tę ra­šė­me apie ra­jo­no kri­mi­na­lis­tų su­lai­ky­tą suk­čia­vi­mu įta­ria­mą Vi­diš­kių se­niū­ni­jos Pa­mer­nac­kų kai­mo gy­ven­to­ją 22 me­tų Ed­var­dą Aug­lį.

Pir­mo­ji jo au­ka į po­li­ci­ją krei­pė­si va­sa­rio 14 d. Vė­liau gau­ta dau­giau nu­ken­tė­ju­sių­jų pa­reiš­ki­mų. Ko­ne vi­si suk­čia­vi­mo at­ve­jai bu­vo ana­lo­giš­ki.

E. Aug­lys steng­da­vo­si įgy­ti pa­si­ti­kė­ji­mą jau­nų mer­gi­nų ar­ba žmo­nių, ku­rių ma­te­ria­li­nė pa­dė­tis ga­na sun­ki, ir įkal­bė­da­vo juos su­da­ry­ti elek­tro­ni­nės ban­ki­nin­kys­tės su­tar­tis.

Vai­ki­nas su­kur­da­vo is­to­ri­ją, ne­va ma­ma ar drau­gas, dir­ban­tys už­sie­ny­je, į jo ban­ko są­skai­tą tu­ri per­ves­ti pi­ni­gus. Ta­čiau są­skai­ta yra už­blo­kuo­ta, to­dėl jis ne­ga­li ja nau­do­tis.

E. Aug­lys pra­šy­da­vo leis­ti pa­si­nau­do­ti są­skai­to­mis, o už tai pa­ža­dė­da­vo 150 li­tų at­ly­gį. Pa­si­nau­do­da­mas pri­si­jun­gi­mo prie elek­tro­ni­nės ban­ki­nin­kys­tės duo­me­ni­mis, klas­tos ne­įta­rian­čių žmo­nių var­du su „SMS kre­dit“ ben­dro­ve įta­ria­ma­sis su­da­ry­da­vo su­tar­tis pa­sko­loms gau­ti. E. Aug­lys pa­im­da­vo 750 li­tų dy­džio grei­tuo­sius var­to­ji­mo kre­di­tus. Vė­liau kiek­vie­nam są­skai­tos tu­rė­to­jui duo­da­vo po 150 li­tų, o li­ku­sius pi­ni­gus pa­si­sa­vin­da­vo. Nu­ken­tė­ju­sie­ji apie ap­gau­lę su­pra­to tik ga­vę pra­ne­ši­mus iš kre­di­to ben­dro­vės.

Vai­ki­nas pra­ei­ty­je jau yra teis­tas už suk­čia­vi­mą. Šį kar­tą jam vėl pa­reikš­ti ana­lo­giš­ki įta­ri­mai. E. Aug­lys su­im­tas dviem mė­ne­siams.

Po to, kai bu­vo iš­pla­tin­tas šis pra­ne­ši­mas, po­li­ci­jo­je gau­ti dar dvie­jų nu­ken­tė­ju­sių­jų pa­reiš­ki­mai. Šį­kart – ar­ti­miau­sių įta­ria­mo­jo šei­mos na­rių: mo­ti­nos ir se­sers. Jas vai­ki­nas ap­gau­di­nė­jo pa­gal tą pa­čią sche­mą. 23 me­tų įta­ria­mo­jo se­suo D. Š. po­li­ci­jai pra­ne­šė, kad jos var­du 750 li­tų pa­sko­lą bro­lis pa­ė­mė pra­ėju­sių me­tų bir­že­lio 23 d. Pa­na­šiu me­tu ana­lo­giš­ka pa­sko­la pa­im­ta ir ma­mos var­du.

Pa­sak Uk­mer­gės po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to at­sto­vės spau­dai As­tos Kro­ger­tie­nės, šiuo me­tu nu­sta­ty­ti aš­tuo­nis as­me­nys, nu­ken­tė­ję nuo E. Aug­lio. Ta­čiau ma­no­ma, kad šis skai­čius pa­di­dės.

UŽ inf.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų