Mies­to se­niū­no Sta­sio Jac­kū­no dar­bai jau kve­pia Ka­lė­do­mis. Pa­skel­bęs ka­lė­di­nės eg­lės, skir­tos mies­tui pa­puoš­ti, pa­ieš­kos ak­ci­ją, jis su­lau­kė 12 pa­siū­ly­mų. Dvi ža­lias­ka­res, au­gan­čias Sta­ti­kuo­se ir Le­li­jų gat­vė­je, se­niū­nas jau ap­žiū­rė­jo ir įver­ti­no. Ren­gia­si ap­žiū­rė­ti vi­sas uk­mer­giš­kių siū­lo­mas eg­les.

 

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Ka­lė­di­nė eg­lu­tė kve­pės ne ža­liuo­ju miš­ku, o ją au­gi­nu­sių žmo­nių ši­lu­ma...

Pa­tir­ties, ren­kan­tis mies­to cen­tre sta­to­mą ka­lė­di­nę gra­žuo­lę, se­niū­nas tu­ri pa­kan­ka­mai. Pir­miau­sia įver­ti­na me­džio la­ją ir aukš­tį. Ap­žiū­ri tik va­di­na­mas si­dab­ri­nes ne že­mes­nes nei 12 met­rų eg­les.

 

Se­niū­nas pa­sa­ko­jo, kad idė­ja pra­šy­ti žmo­nių pa­do­va­no­ti eg­lę gi­mė prieš pen­ke­rius me­tus. Toks su­ma­ny­mas at­si­ra­do ne iš ge­ro gy­ve­ni­mo, o tau­pant pi­ni­gus. Ka­lė­di­nes eg­les lig šiol mies­tui do­va­no­jo Uk­mer­gės li­go­ni­nė, ra­jo­no var­to­to­jų ko­o­pe­ra­ty­vas, du­ji­nin­kai ir vie­nas pri­va­tus as­muo.

 

Šie­met kol kas vi­si siū­ly­to­jai – pri­va­tūs as­me­nys. Jų val­do­se au­gan­čios si­dab­ri­nės eg­lės kie­mui puoš­ti jau ne­be­tin­ka­mos – už­sto­ja sau­lę ir yra per daug iš­si­ke­ro­ju­sios.

 

Pa­do­va­no­da­mas eg­lę žmo­gus iš­ven­gia jos nu­pjo­vi­mo rū­pes­čių. Ša­lia na­mo tai pa­da­ry­ti ne taip pa­pras­ta. Be to, kiek­vie­nam to­kia do­va­na – mo­ra­li­nis pa­si­ten­ki­ni­mas.

 

S. Jac­kū­nas pa­sa­ko­jo, kad ka­lė­di­nei mies­to puo­šy­bai šie­met bus skir­ti 5000 li­tų – tiek, kiek ir per­nai. Šiuos dar­bus pa­gal trejiems me­tams pa­si­ra­šy­tą su­tar­tį at­liks vil­nie­čių įmo­nė. Jos dar­bi­nin­kai pa­puoš eg­lę žais­lais ir gir­lian­do­mis, gir­lian­das pri­jungs bei jas pa­ka­bins mies­to cen­tre nu­ma­ty­to­se vie­to­se. Se­niū­nas pri­si­me­na, kad di­džiau­sia skir­ta su­ma ka­lė­di­nėms mies­to cen­tro de­ko­ra­ci­joms bu­vu­si 30 000 li­tų. Tuo­met nu­pirk­ta žais­lų ir gir­lian­dų „ko­lek­ci­ja“. Da­bar ją kas­met be­lie­ka tik at­nau­jin­ti, su­re­mon­tuo­ti gen­dan­čias gir­lian­das.

 

Iš­rink­to­ji ka­lė­di­nė eg­lė mies­to aikš­tę prie­šais kul­tū­ros cen­trą pa­puoš gruo­džio vi­du­ry­je. Ta pro­ga kaip ir kas­met bus su­reng­ta eg­lu­tės įžie­bi­mo šven­tė.

 

Be­je, uk­mer­giš­kių ka­lė­di­nės eg­lės do­va­no­ji­mo ak­ci­ja jau su­do­mi­no vie­no kai­my­ni­nio ra­jo­no se­niū­ną. Mū­sų spau­do­je skelb­tą skel­bi­mą jis nu­si­ko­pi­ja­vo ir publikavo sa­vo ra­jo­no spau­do­je...

 

Anks­tes­niais me­tais Uk­mer­gės cen­trą puoš­da­vo miš­kuo­se au­gu­sios, ne to­kios puoš­nios eg­lės.


Pabaigoje: Gali būti aktuali kalėdinė girlianda

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų