Keliavo po metų laikus

Autorius Ukmergės žinios

Kar­tą me­tuo­se Ja­siu­liš­kių so­cia­li­nės glo­bos na­muo­se drau­gėn su­si­bu­ria dar­buo­to­jai ir gy­ven­to­jai, su­lau­kę ju­bi­lie­jų. Tra­di­ci­nė­je Ju­bi­lia­tų šven­tė­je ir šį kar­tą ne­trū­ko svei­ki­ni­mų, šyp­se­nų ir staig­me­nų.

 

Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

 

12-13-2_straipsnio_1_nuotr

Au­to­rės nuotr. Pa­gerb­ti Ja­siu­liš­kių so­cia­li­nės glo­bos na­mų ju­bi­lia­tai – dar­buo­to­jai bei gy­ven­to­jai.

Ju­bi­lie­ji­niai gim­ta­die­niai šie­met at­ke­lia­vo pas 33 įstai­gos glo­bo­ti­nius ir 16 čia dir­ban­čių­jų. Juos šven­tės ren­gė­jai pa­svei­ki­no ne­įpras­tai: sa­lė, ku­rio­je vy­ko ren­gi­nys, su­spin­do vi­sais me­tų lai­kais. Anks­ty­vo pa­va­sa­rio ry­to rū­ką ir lau­mes sce­no­je kei­tė va­sa­ros pie­vų ir lau­kų spal­vos, o si­dab­ri­nės snie­go ro­gės bu­vo su­kur­tos gi­mu­sie­siems žie­mą.

„Esa­me gam­tos vai­kai – links­mi, lai­min­gi ir iš­dy­kę“, – ke­lio­nę po me­tų lai­kus pra­dė­jo įstai­gos so­cia­li­nė dar­buo­to­ja Re­gi­na Nu­ga­rie­nė. Ji ir šven­tę kar­tu ve­dęs di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­jas Al­gir­das Gim­žaus­kas į gim­tu­vi­nin­kus krei­pė­si kiek­vie­nam iš jų su­kur­tais ei­liuo­tais svei­ki­ni­mais, at­spin­din­čiais šių­jų gy­ve­ni­mą, po­mė­gius.

Tarp ju­bi­lia­tų – ir 30-me­čio, ir 80-me­čio su­lau­kę su­kak­tu­vi­nin­kai. Gė­lė­mis ir su­ve­ny­rais juos ap­do­va­no­jo glo­bos na­mų di­rek­to­rius Vi­lius Pet­raus­kas. „Džiau­giuo­si jū­sų il­ga­am­žiš­ku­mu, iš­min­ti­mi ir to­le­ran­ci­ja“, – sa­kė jis, lin­kė­da­mas tarp li­ki­mo ne­gan­dų at­ras­ti kuo dau­giau lai­mės aki­mir­kų.

 

12-13-2_straipsnio_2_nuotr

Už gra­žią šven­tę kel­tos šam­pa­no tau­rės.


Šven­tė­je pa­gerb­ta ir jai nu­aus­ta juos­ta pa­puoš­ta vy­riau­sia įstai­gos gy­ven­to­ja – 89-erių Jad­vy­ga Olech­no­vič. Vie­ni ki­tus glo­bo­ti­niai api­bė­rė svei­ki­ni­mais, do­va­no­mis ir pa­čių kur­tais ei­lė­raš­čiais. Į šven­tę at­vy­ko ir kai ku­rių iš jų ar­ti­mie­ji, ypa­tin­gus pa­dė­kos žo­džius sky­rę ser­gan­čiai­siais be­si­rū­pi­nan­tiems dar­buo­to­jams.

Pas­ta­rie­ji su­lau­kė ne tik ko­le­gų įver­ti­ni­mo. Už il­ga­me­tį pra­smin­gą dar­bą so­cia­li­nė dar­buo­to­ja Bi­ru­tė Ra­ba­zaus­kie­nė bei slau­gy­to­jos Bi­ru­tė Da­ni­lie­nė ir Mei­lu­tė Šku­tie­nė ap­do­va­no­tos so­cia­li­nės ap­sau­gos ir dar­bo mi­nist­ro Do­na­to Jan­kaus­ko pa­dė­kos raš­tais.

Šven­tė­je da­ly­va­vo So­cia­li­nės ap­sau­gos ir dar­bo mi­nis­te­ri­jos vi­ce­mi­nist­ras Da­lius Bi­tai­tis, So­cia­li­nių pa­slau­gų prie­žiū­ros de­par­ta­men­to di­rek­to­rius Ai­vy­das Ker­šu­lis, mū­sų sa­vi­val­dy­bės at­sto­vai, ki­ti sve­čiai. Su­lauk­ta gau­saus bū­rio ko­le­gų iš Ute­nos, Ku­piš­kio, ki­tų so­cia­li­nės glo­bos įstai­gų. At­ei­nan­tys me­tai pa­skelb­ti Eu­ro­pos ak­ty­vaus se­nė­ji­mo ir kar­tų so­li­da­ru­mo me­tais. To­dėl svei­kin­to­jai įstai­gos ben­druo­me­nei lin­kė­jo ir sens­tant iš gy­ve­ni­mo im­ti tik tai, kas ma­lo­niau­sia.

Me­lo­din­go­mis dai­no­mis klau­sy­to­jų šir­dis vir­pi­no glo­bos na­mų an­sam­blis „Me­lo­di­ja“. Vos prieš pus­me­tį su­si­bū­ręs dar­buo­to­jų ir glo­bo­ti­nių ko­lek­ty­vas, ku­riam va­do­vau­ja Dai­va Šer­mukš­ni­enė, ne­pa­lie­ka abe­jin­gų. Su­ža­vė­jo žiū­ro­vus ir čia gy­ve­nan­čių Sol­ven­tos Ka­pa­čiaus­kai­tės bei De­nis So­lo­dian­kin pa­si­ro­dy­mas: nos­tal­giš­ka dai­na apie kle­vą ir su­šok­tas val­sas.

Nu­vil­ni­jus do­va­nų lie­tui ir nu­skam­bė­jus „Il­giau­sių me­tų“, ren­gi­nio ve­dė­jai pa­lin­kė­jo kuo il­giau iš­lai­ky­ti šven­ti­nės aki­mir­kos ža­ve­sį. Įspū­din­gą va­ka­rą tę­sė at­li­kė­jas Pau­lius Sta­lio­nis, ku­rio kon­cer­tą ly­dė­jo gau­sūs plo­ji­mai ir šven­tės da­ly­vių šo­kiai.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *