Ki­nų tai­ki­ny­je – Uk­mer­gė

Autorius Ukmergės žinios
 

Lie­tu­vos rin­ko­je mė­gi­nan­tys įsi­tvir­tin­ti ki­nai sa­vo pre­ky­bos cen­trus ati­da­ro kai­my­ni­niuo­se ra­jo­nuo­se. Ki­nų pre­ky­bi­nin­kai do­mi­si ver­slo ga­li­my­bė­mis ir mū­sų mies­te.

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Smul­kių ra­jo­no ver­sli­nin­kų ži­nia apie ki­nie­čių par­duo­tu­ves ne­džiu­gi­na. Juos gąs­di­na ki­nų pre­ky­bi­nin­kų kon­ku­ren­ci­ja. Pir­kė­jai žiū­ri iš sa­vo bokš­to – ti­ki­si, kad, at­si­ra­dus tie­sio­gi­niam tie­kė­jui, ki­niš­kų pre­kių ke­lias nuo ga­min­to­jo iki pre­kys­ta­lio su­trum­pės ir pre­kių kai­nos su­ma­žės.

 

 

Jei ki­nų pre­ky­bos cen­trai įsi­kurs Uk­mer­gė­je, di­de­lę kon­ku­ren­ci­ją pa­jus smul­kie­ji ver­sli­nin­kai.
Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr.







Ki­nų kon­ku­ren­ci­jos ne­pa­bū­go ir Uk­mer­gės ra­jo­no var­to­to­jų ko­o­pe­ra­ty­vo di­rek­to­rė An­ge­lė An­dri­ko­nie­nė. „Aš pa­ti juos su­si­ra­dau. Tu­ri­me ke­le­tą pa­tal­pų, la­bai tin­kan­čių pre­ky­bos cen­trui. Lai­ky­ti jas tuš­čias – reiš­kia ne­iš­nau­do­ti ga­li­my­bės už­si­dirb­ti pi­ni­gų. O šiais lai­kais ne tik li­tas – kiek­vie­nas cen­tas bran­gus“, – sa­ko var­to­to­jų ko­o­pe­ra­ty­vo di­rek­to­rė.

Ki­nai Lie­tu­vo­je pla­nuo­ja ati­da­ry­ti pra­mo­ni­nių pre­kių pre­ky­bos cen­trus, tai­gi dau­giau­sia mais­to pro­duk­tais pre­kiau­jan­čio ko­o­pe­ra­ty­vo jų kai­my­nys­tė ne­gąs­di­na. A. An­dri­ko­nie­nė ma­no, kad ki­nų pre­ky­bos cen­trui tik­tų ša­lia tur­gaus esan­čios bu­vu­sios ūki­nių pre­kių par­duo­tu­vės pa­tal­pos. Jas iki šiol nuo­mo­ju­si UAB „Bu­rem­sa“ iš jų jau iš­si­kraus­tė. At­laisvintas ir uni­ver­sa­li­nės par­duo­tu­vės pir­mas aukš­tas – iš­si­kė­lė dra­bu­žių par­duo­tu­vę čia tu­rė­ję nuo­mi­nin­kai. Tre­čią par­duo­tu­vės aukš­tą ko­o­pe­ra­ty­vas nuo­mo­ja už sim­bo­li­nę kai­ną.

„Mus spau­džia ra­gi­ni­mai keis­ti uni­ver­sa­li­nės par­duo­tu­vės lan­gus. O už ką juos keis­ti? Rei­kia gal­vo­ti, kaip tam už­si­dirb­ti lė­šų, juk esa­me pel­no sie­kian­ti or­ga­ni­za­ci­ja. Man tik­rai gai­la tur­gu­je pre­kiau­jan­čių žmo­nių, nes jie la­biau­siai pa­jus­tų ki­nų kon­ku­ren­ci­ją. Siū­liau: jei jie pa­no­rė­tų, mie­lu no­ru iš­nuo­mo­tu­me pa­tal­pas jiems“, – ti­ki­na va­do­vė.

Iš­nuo­mo­ti ki­nams tūks­tan­čio kvad­ra­ti­nių met­rų pa­tal­pas dar va­sa­ros pra­džio­je bu­vo pa­si­ren­gu­si ir UAB „Uk­mer­gės pa­slau­ga“. Pa­tal­pos Gruo­džio 17-osios gat­vė­je, kur anks­čiau bū­ta „Ma­xi­ma“ pre­ky­bos cen­tro, pri­klau­so šiai ben­dro­vei. Iš­si­kė­lus pre­ky­bos cen­trui, jau be­veik me­tus jos sto­vi tuš­čios.

"Ki­nai ap­žiū­rė­jo mū­sų siū­lo­mas pa­tal­pas, bet tuo vis­kas ir bai­gė­si. Ma­nau, kad jie jo­mis ne­su­si­do­mė­jo“, – sa­ko UAB „Uk­mer­gės pa­slau­ga“ di­rek­to­rius Vy­tau­tas Ma­siu­kas.

Uk­mer­giš­kiai pre­ky­bi­nin­kai, nuo­mo­jan­tys pa­tal­pas pre­ky­bos cen­tre „Ei­fe­lis“, sa­ko gir­dė­ję gan­dus apie tai, kad jau at­ei­nan­čių me­tų va­sa­rio mė­ne­sį jų kai­my­nys­tė­je įsi­kurs ki­nai. „Nor­fos“ at­sto­vas ry­šiams su vi­suo­me­ne Da­rius Ry­liš­kis sa­ko, kad ki­nai iš tie­sų su­si­do­mė­jo „Ei­fe­liu“. „Tas jų in­te­re­sas iš­li­ko iki šiol, ta­čiau šiuo me­tu ne­tu­ri­me nie­ko kon­kre­taus, ką ga­lė­tu­me jiems pa­siū­ly­ti – lais­vo plo­to nė­ra“, – ti­ki­na at­sto­vas ry­šiams su vi­suo­me­ne.

Pre­ky­bos cen­trų nu­oma Bal­ti­jos ša­lių vals­ty­bė­se už­si­i­man­čios kom­pa­ni­jos „Bal­tic­re­tail­cen­tres. com“ pro­jek­tų va­do­vas Sau­lius Nar­vi­las sa­ko, kad kal­bė­ti apie ki­nų pre­ky­bos cen­trus Uk­mer­gė­je dar kiek anks­to­ka. „Ne tik jū­sų mies­tas do­mi­na ki­nus, bet ir daug ma­žes­ni mies­te­liai, bet tai dar ne­reiš­kia, kad jie jau da­bar ža­da čia at­bėg­ti. Da­bar jie dai­ro­si, žiū­ri, skai­čiuo­ja“, – tei­gia jis.

Iki šiol ki­nai sa­vo pre­ky­vie­tėms rin­ko­si ne ma­žes­nius kaip 30 tūks­tan­čių gy­ven­to­jų ša­lies mies­tus. Ma­žiau­sias mies­tas, ku­ria­me ne­se­niai bu­vo ap­si­spręs­ta ati­da­ry­ti ki­niš­kų pre­kių pre­ky­bos cen­trą, – Kė­dai­niai, ku­riuo­se gy­ve­na 29 tūks­tan­čiai gy­ven­to­jų.

Be­je, S. Nar­vi­las sa­ko, kad dau­ge­lis įsi­vaiz­duo­ja, jog ki­nų pre­ky­bos cen­truo­se – vien tik ki­niš­kos pre­kės: „Jie ieš­ko pre­kių ir ki­to­se ša­ly­se – Ita­li­jo­je, Is­pa­ni­jo­je, Tur­ki­jo­je.“

Šie­met pra­si­dė­jus ki­nų pre­ky­bi­nin­kų ant­plū­džiui Lie­tu­vo­je šak­nis įlei­do jau apie tris­de­šimt Ki­ni­jos pre­ky­bos įmo­nių.

 

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *