Laiptai – riba tarp Europos ir gūdžios provincijos

Autorius Ukmergės žinios

Į re­dak­ci­ją pa­skam­bi­nu­si laik­raš­čio skai­ty­to­ja Ge­no­vai­tė pa­si­da­li­no min­ti­mis apie mies­to cen­tro už­ku­li­sius.

Jos dė­me­sį pa­trau­kė kon­tras­tas tarp su­tvar­ky­tos Kau­no gat­vės bei cen­tro da­lies, ku­ri yra už kul­tū­ros cen­tro pa­sta­to. Ypač gū­daus mies­te­lio įvaiz­dį, mo­ters nuo­mo­ne, su­ke­lia ce­men­ti­niai laip­tai, ve­dan­tys par­ko ir vie­šo­jo tu­a­le­to link.

 

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

12-04-4_straipsnio_nuotr

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Laiptai ne tik neišvaizdūs, bet ir nesaugūs.

„Su­lū­žę, su­griu­vę – tar­si ko­kia ri­ba už­brėž­ta tarp dvie­jų skir­tin­gų pa­sau­lių. Tuos laip­tus pa­ma­čius, sun­ku net pa­ti­kė­ti, kad Eu­ro­po­je gy­ve­na­me“, – ste­bi­si pa­šne­ko­vė.

Ne tik pa­tiems uk­mer­giš­kiams ne­gra­žu pa­žiū­rė­ti – į kul­tū­ros cen­trą ak­to­riai, dai­ni­nin­kai, me­ni­nin­kai at­va­žiuo­ja. To­kius vaiz­dus pa­ma­čius tu­rė­tu­me jiems at­ro­dy­ti kaip nuo ci­vi­li­za­ci­jos ge­ro­kai nu­to­lu­si pro­vin­ci­ja. Nors pa­tys apie sa­ve taip ir ne­ma­no­me…

Be to, į vie­nin­te­lį mū­sų mies­te vie­šą tu­a­le­tą kaip tik ši­tais laip­tais pa­kil­ti ten­ka ir mies­te­lė­nams, ir ei­nan­tiems nau­ju­mu švy­tin­čia aikš­te mies­to sve­čiams.

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Že­mės ūkio ir in­fra­struk­tū­ros sky­riaus ve­dė­jas Kęs­tu­tis Jur­ke­vi­čius aiš­ki­no, kad pla­nai re­konst­ruo­ti ne tik te­ri­to­ri­ją už kul­tū­ros cen­tro, bet ir Pi­lies gat­vę, taip pat se­na­mies­čio da­lį už sa­vi­val­dy­bės pa­sta­to jau įgy­ven­di­na­mi.

Šiuo me­tu yra ren­gia­mas tech­ni­nis pro­jek­tas šios mies­to da­lies re­no­va­ci­jai. Į šį pro­jek­tą įei­na ir vie­šo tu­a­le­to, ir laip­tų re­konst­ruk­ci­ja.

Tie­sa, pa­ža­dė­ti, kad šiais ar ki­tais me­tais po­pie­ri­nis pro­jek­tas virs „kū­nu“, jis ne­ga­li. Mat pa­raiš­ka dėl fi­nan­si­nės pa­ra­mos bus tei­kia­ma tik pa­gal Eu­ro­pos Są­jun­gos struk­tū­ri­nių fon­dų 2014–2020 me­tų fi­nan­si­nę pro­gra­mą.

Pa­sak K. Jur­ke­vi­čiaus, ne­lauk­ti eu­ro­pi­nės pa­ra­mos ir im­tis re­konst­ruo­ti laip­tus sa­vo lė­šo­mis ne­lei­džia biu­dže­tas – tam pri­reik­tų ne vie­no tūks­tan­čio li­tų.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *