Laiptai – riba tarp Europos ir gūdžios provincijos

Į re­dak­ci­ją pa­skam­bi­nu­si laik­raš­čio skai­ty­to­ja Ge­no­vai­tė pa­si­da­li­no min­ti­mis apie mies­to cen­tro už­ku­li­sius.

Jos dė­me­sį pa­trau­kė kon­tras­tas tarp su­tvar­ky­tos Kau­no gat­vės bei cen­tro da­lies, ku­ri yra už kul­tū­ros cen­tro pa­sta­to. Ypač gū­daus mies­te­lio įvaiz­dį, mo­ters nuo­mo­ne, su­ke­lia ce­men­ti­niai laip­tai, ve­dan­tys par­ko ir vie­šo­jo tu­a­le­to link.

 

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Laiptai ne tik neišvaizdūs, bet ir nesaugūs.

„Su­lū­žę, su­griu­vę – tar­si ko­kia ri­ba už­brėž­ta tarp dvie­jų skir­tin­gų pa­sau­lių. Tuos laip­tus pa­ma­čius, sun­ku net pa­ti­kė­ti, kad Eu­ro­po­je gy­ve­na­me“, – ste­bi­si pa­šne­ko­vė.

Ne tik pa­tiems uk­mer­giš­kiams ne­gra­žu pa­žiū­rė­ti – į kul­tū­ros cen­trą ak­to­riai, dai­ni­nin­kai, me­ni­nin­kai at­va­žiuo­ja. To­kius vaiz­dus pa­ma­čius tu­rė­tu­me jiems at­ro­dy­ti kaip nuo ci­vi­li­za­ci­jos ge­ro­kai nu­to­lu­si pro­vin­ci­ja. Nors pa­tys apie sa­ve taip ir ne­ma­no­me...

Be to, į vie­nin­te­lį mū­sų mies­te vie­šą tu­a­le­tą kaip tik ši­tais laip­tais pa­kil­ti ten­ka ir mies­te­lė­nams, ir ei­nan­tiems nau­ju­mu švy­tin­čia aikš­te mies­to sve­čiams.

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Že­mės ūkio ir in­fra­struk­tū­ros sky­riaus ve­dė­jas Kęs­tu­tis Jur­ke­vi­čius aiš­ki­no, kad pla­nai re­konst­ruo­ti ne tik te­ri­to­ri­ją už kul­tū­ros cen­tro, bet ir Pi­lies gat­vę, taip pat se­na­mies­čio da­lį už sa­vi­val­dy­bės pa­sta­to jau įgy­ven­di­na­mi.

Šiuo me­tu yra ren­gia­mas tech­ni­nis pro­jek­tas šios mies­to da­lies re­no­va­ci­jai. Į šį pro­jek­tą įei­na ir vie­šo tu­a­le­to, ir laip­tų re­konst­ruk­ci­ja.

Tie­sa, pa­ža­dė­ti, kad šiais ar ki­tais me­tais po­pie­ri­nis pro­jek­tas virs „kū­nu“, jis ne­ga­li. Mat pa­raiš­ka dėl fi­nan­si­nės pa­ra­mos bus tei­kia­ma tik pa­gal Eu­ro­pos Są­jun­gos struk­tū­ri­nių fon­dų 2014–2020 me­tų fi­nan­si­nę pro­gra­mą.

Pa­sak K. Jur­ke­vi­čiaus, ne­lauk­ti eu­ro­pi­nės pa­ra­mos ir im­tis re­konst­ruo­ti laip­tus sa­vo lė­šo­mis ne­lei­džia biu­dže­tas – tam pri­reik­tų ne vie­no tūks­tan­čio li­tų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų