Motinos širdį drasko išniekintas sūnaus kapas

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

 

Ve­ro­ni­ka Al­do­na Ka­se­lie­nė pa­skam­bi­nu­si į re­dak­ci­ją ne­tram­dė aša­rų. Mo­te­ris pa­sa­ko­jo apie sa­vo jaus­mus, pa­tir­tus ra­dus iš­nie­kin­tą sū­naus ka­pą.

Rug­sė­jo pra­džio­je Duks­ty­nos ka­pi­nė­se esan­ti ka­pa­vie­tė ras­ta ap­vog­ta – nuo jos nuim­ti ak­me­ni­niai bor­te­liai.

Mo­te­ris pa­sa­ko­jo sū­naus ne­te­ku­si šį pa­va­sa­rį. Jam tuo­met te­bu­vo 40 me­tų...

Ne­įga­lu­mą tu­rin­ti, sun­kiai vaikš­tan­ti mo­te­ris la­bai daž­nai į ka­pi­nes nu­ei­ti ne­tu­ri jė­gų. Pas­ta­rą­jį kar­tą bu­vo lie­pos pa­bai­go­je. Pas­kui su­sir­go ir mė­ne­siui bu­vo iš­vy­ku­si.

O rug­sė­jo 3 die­ną jai pa­skam­bi­nę žmo­nės tei­ra­vo­si, ar tik ne jos sū­naus ka­pas li­kęs be bor­te­lio.

Nu­vy­ku­si į ka­pi­nes po­nia Ve­ro­ni­ka ne­te­ko ža­do – sū­naus ka­pas bu­vo iš­nie­kin­tas. Nuo jo nuim­tas be­veik vi­sas ak­me­ni­nis bor­te­lis – li­kę tik ke­li ne­nu­plėš­ti ga­ba­lai.

„Gir­dė­jau, kad to­kie van­da­liz­mo ak­tai vyks­ta di­de­lė­se Vil­niaus ka­pi­nė­se, bet kad Uk­mer­gė­je, kad pa­čiai teks ras­ti sa­vo vai­ko ka­pą ap­vog­tą, tik­rai ne­ti­kė­jau“, – lie­jo aša­ras pen­si­nin­kė.

Sū­naus pa­min­klui ji dar ne­bu­vo su­kau­pu­si pi­ni­gų – ka­pe­lį tik ap­tvė­rė. Pla­na­vo pa­min­klą pirk­ti iš­si­mo­kė­ti­nai...

Po­nia Ve­ro­ni­ka spė­ja, kad va­gys­tei bū­tent to­je vie­to­je ka­pas pa­si­rink­tas ne­at­si­tik­ti­nai – juk nau­juo­se ka­puo­se vyks­ta ka­pa­vie­čių įren­gi­mo dar­bai, čia triū­sia meist­rai, tad ti­kė­ta­si va­gys­tės pėd­sa­kus leng­viau pa­slėp­ti.

Uk­mer­giš­kė vi­lia­si, kad gal at­si­ras žmo­nių, ma­čiu­sių šį nu­si­kal­ti­mą, nes ma­no, kad kaž­kas va­gims ga­lė­jo su­kliu­dy­ti iš­si­neš­ti vi­sas bor­te­lių da­lis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų