Nesumokėjus skolos atjungė šildymą

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

 

„Ka­da pa­ga­liau mū­sų pa­tal­po­se bus pa­jung­tas šil­dy­mas“, – pa­skam­bi­nu­si į re­dak­ci­ją tei­ra­vo­si Kau­no g. 16A įsi­kū­ru­sios ne­vy­riau­sy­bi­nės or­ga­ni­za­ci­jos – Svei­kuo­lių klu­bo na­rė. Pa­sak jos, kiek bu­vo klaus­ta, nie­kas tiks­liai ne­pa­sa­ko, ko­dėl pa­tal­pos ne­šil­do­mos.

Pa­tal­pos, ku­rio­s anks­čiau pri­klau­sė po­li­ci­jos mig­ra­ci­jos tar­ny­bai, šiuo me­tu iš­da­lin­tos nau­do­tis par­ti­joms ir ne­vy­riau­sy­bi­nėms or­ga­ni­za­ci­joms. Čia įsi­kū­ręs Uk­mer­gės svei­kuo­lių klu­bas, šach­ma­tų klu­bas, žy­dų ben­druo­me­nė, Dar­bo, Vals­tie­čių par­ti­jų bū­sti­nės. Vi­sos jos šiuo me­tu ne­kū­re­na­mos, o nuo­mi­nin­kai ti­ki­na ne­ži­nan­tys, nei ko­dėl nė­ra ši­lu­mos, nei ka­da ji bus.

UAB Uk­mer­gės bu­tų ūkio, ad­mi­nist­ruo­jan­čio mi­nė­tas pa­tal­pas, di­rek­to­rius Jo­nas Rin­ke­vi­čius pa­aiš­ki­no, kad šil­dy­mas nuo­mi­nin­kams ne­tie­kia­mas dėl to, kad ši­lu­mos maz­gą gre­ti­ma­me pa­sta­te tu­rin­ti Vil­niaus ap­skri­ties vals­ty­bi­nė mo­kes­čių ins­pek­ci­ja už­da­rė sklen­des. O sklen­des ji už­da­rė dėl to, kad sa­vi­val­dy­bė neat­si­skai­tė dar už pra­ėju­sių me­tų šil­dy­mą.

Ka­dan­gi ši­lu­mos maz­gas pri­klau­so Mo­kes­čių ins­pek­ci­jai, o gre­ti­mą Kau­no g. 16A pa­sta­tą pa­sie­kia nuo jo ei­nan­ti vamz­dy­no at­ša­ka, ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė už šil­dy­mą at­si­skai­to ne ši­lu­mos tie­kė­jui, o Vil­niaus ap­skri­ties vals­ty­bi­nei mo­kes­čių ins­pek­ci­jai. Šiuo me­tu už mi­nė­tas pa­slau­gas nuo per­nai me­tų yra su­si­da­riu­si ke­lių tūks­tan­čių li­tų sko­la.

J. Rin­ke­vi­čius sa­ko, kad pa­si­ta­rus su ra­jo­no va­do­vais bu­vo nu­tar­ta ši­lu­mos per tar­pi­nin­kus dau­giau ne­im­ti – sa­vi­val­dy­bei pri­klau­san­čio­je pa­sta­to da­ly­je pa­si­sta­ty­ti sa­vo ši­lu­mos maz­gą.

Kol jis bus įreng­tas, praeis ke­lios sa­vai­tės.

Vil­niaus ap­skri­ties Vals­ty­bi­nės mo­kes­čių ins­pek­ci­jos Rei­ka­lų sky­riaus ve­dė­jas Al­bi­nas At­ko­čius pa­ti­ki­no, kad Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės sko­la už mi­nė­to pa­sta­to pra­ėju­sių me­tų šil­dy­mą sie­kia 3000 li­tų. Va­do­vau­jan­tis su­tar­ti­mi, esant neat­si­skai­ty­mui, šil­dy­mą nu­ma­ty­ta at­jun­gti.

Pa­sak ve­dė­jo, sa­vi­val­dy­bei jų sky­rius bu­vo pa­ra­šęs ir iš­siun­tęs tris įspė­ji­mus, rei­ka­lau­jant pa­deng­ti įsi­sko­li­ni­mą. Ta­čiau nė į vie­ną at­sa­ky­mo ne­ga­vo. A. At­ko­čius pa­ti­ki­no, kad jei tik bū­tų su­mo­kė­ta sko­la, ši­lu­mą jie iš kar­to pa­leis­tų.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų