Pa­si­gen­da aikš­te­lių gy­vū­nams

Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

Gy­ven­to­jus pik­ti­na šei­mi­nin­kų bet kur ve­džio­ja­mi ir ap­lin­ką ter­šian­tys au­gin­ti­niai. Ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos na­rio so­cial­de­mok­ra­to An­driaus Lyš­kos ma­ny­mu, pro­ble­mą iš­spręs­tų gy­vū­nams pri­tai­ky­tos aikš­te­lės. Sa­vo pa­siū­ly­mą dėl to­kių aikš­te­lių įren­gi­mo jis pa­tei­kė ra­jo­no va­do­vams.

 

Ne vi­si šei­mi­nin­kai, vaikš­ti­nė­da­mi su šu­ni­mis, bū­na pa­si­ruo­šę su­rink­ti jų pa­lik­tas „do­va­nė­les“. A. Lyš­ka sa­ko, kad jį ir jo par­tie­čius yra pa­sie­kę ne­ma­žai uk­mer­giš­kių skun­dų. Skun­džia­ma­si, jog net kai­my­nų ke­tur­ko­jai ter­šia te­ri­to­ri­jas po žmo­nių lan­gais. Dau­gia­bu­čių na­mų, ku­rių kie­mams daž­nai ten­ka pri­glaus­ti to­kias „do­va­nė­les“, gy­ven­to­jai ne­iš­ma­no, kaip spręs­ti šią pro­ble­mą.

Bai­mi­na­ma­si dėl ma­žų vai­kų, ku­rių tė­vai ne­ga­lin­tys iš­leis­ti į kie­mus, nes dėl šu­nų iš­ma­tų jiems ten ne­sau­gu.

Po­li­ti­kas už­re­gist­ra­vo sa­vi­val­dy­bės me­rui ir ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riui skir­tą krei­pi­mą­si. Pra­šo­ma, jog bū­tų su­da­ry­ta dar­bo gru­pė, svars­ty­sian­ti ga­li­my­bę įreng­ti gy­vū­nų ve­džio­ji­mo aikš­te­les Duks­ty­nos, Pra­mo­nės, Pi­vo­ni­jos mik­ro­ra­jo­nuo­se ša­lia dau­gia­bu­čių na­mų. Jis vi­lia­si, jog ki­tą­met sa­vi­val­dy­bės biu­dže­te tam bus nu­ma­ty­ta lė­šų.

Su­ma­ny­mo im­tis pa­ska­ti­no ir Ap­lin­kos mi­nis­te­ri­jos ini­cia­ty­va. Mi­nis­te­ri­ja pa­si­šo­vė nu­sta­ty­ti griež­tes­nę tvar­ką ne­tvar­kin­giems šu­nų šei­mi­nin­kams ir baus­ti juos di­des­nė­mis bau­do­mis. Pa­šne­ko­vas ne­abe­jo­ja, jog su­da­rius tin­ka­mas są­ly­gas ve­džio­ti gy­vū­nus, žmo­nės ir pa­tys bus są­mo­nin­ges­ni.

Jis re­mia­si ki­tų mies­tų pa­vyz­džiu. Dau­ge­ly­je jų, anot A. Lyš­kos, to­kios aikš­te­lės yra. Pa­vyz­džiui, sos­ti­nės gy­ven­to­jai net­gi in­ter­ne­te ga­li ras­ti Vil­niu­je esan­čių vie­tų šu­nims ve­džio­ti ir dre­suo­ti są­ra­šą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų