Pa­sta­tą iš­gel­bė­tų nuo­mi­nin­kai

 

Mies­to cen­tre esan­tis bu­vęs po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to pa­sta­tas jau pus­me­tį vi­lio­ja už­ra­šu: „Iš­nuo­mo­ja­mos pa­tal­pos“. Tik­rie­ji jo sa­vi­nin­kai – Lie­tu­vos ma­ri­jo­nų pro­vin­ci­ja – ti­ki­si, kad re­mon­to rei­ka­lau­jan­tį pa­sta­tą pa­dės iš­gel­bė­ti lai­ki­ni šei­mi­nin­kai.

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Lie­tu­vos ma­ri­jo­nų pro­vin­ci­jos vy­res­ny­sis ku­ni­gas Vy­tau­tas Bri­lius pa­sa­ko­jo, kad po 1939 me­tais įvy­ku­sio gais­ro at­sta­ty­tą pa­sta­tą, dar vi­sai nau­ju­tė­lai­tį, 1940-ai­siais at­ėmė, kaip tuo­met bu­vo sa­ko­ma, na­cio­na­li­za­vo, so­vie­tų val­džia. „Ko tik ten ne­bu­vo? Ir NKVD, ir ka­ro me­tais – ges­ta­pas, vėl NKVD, mi­li­ci­ja, po­li­ci­ja...“ – sa­ko jis. Pa­ga­liau 1993 me­tais at­ga­vę nuo­sa­vy­bę į šį na­mą, vie­nuo­liai jį iš­nuo­mo­jo Uk­mer­gės po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tui. Tarp kie­me esan­čių ga­ra­žų įsi­spau­dęs dar vie­nas, ma­žes­nis, ma­ri­jo­nams pri­klau­san­tis pa­sta­tas. Po­li­ci­nin­kams iš­si­kė­lus į nau­ją­jį po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tą, ma­ri­jo­nai du kar­tus ban­dė sa­vo nuo­sa­vy­bę par­duo­ti. Nie­kam ne­pa­no­rus jo įsi­gy­ti, sa­vi­nin­kai nu­spren­dė jį iš­nuo­mo­ti.

 

 

Iš­tuš­tė­jęs pa­sta­tas lau­kia ne­su­lau­kia nuo­mi­nin­kų.
Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr.

Ta­čiau jau be­veik pu­sę me­tų re­a­laus nuo­mi­nin­ko taip ir ne­pa­vyks­ta ras­ti. „Bu­vo pa­siū­ly­mų nuo­mo­tis po ko­kį ka­bi­ne­tą ar du, bet mums tai – ne iš­ei­tis. Žie­mą juk šil­dy­ti vi­są pa­sta­tą rei­kia. Lau­kia­me to­kio nuo­mi­nin­ko, ku­ris no­rė­tų iš­si­nuo­mo­ti vi­sas pa­tal­pas“, - sa­ko vy­res­ny­sis ku­ni­gas.

Pa­sta­tą vy­res­ny­sis ku­ni­gas V. Bri­lius va­di­na vi­siš­kai nu­gy­ven­tu. Ja­me įsi­kū­rus po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tui, ma­ri­jo­nai kiek su­re­mon­ta­vo jį iš iš­orės – su­tvir­ti­no pa­ma­tus, pa­kei­tė sto­gą, nu­da­žė fa­sa­dą. „Į vi­dų mums nė no­sies įkiš­ti ne­lei­do – ką jau kal­bė­ti apie re­mon­tą. Nors pa­sta­tas ge­ro­je vie­to­je, pa­čia­me cen­tre, daug ką at­bai­do da­bar­ti­nė jo būk­lė. Čia rei­ka­lin­gos ne­ma­žos in­ves­ti­ci­jos“, - ne­sle­pia pa­šne­ko­vas.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų