Ramybės neduoda dėžutės ir šunys

Nau­jau­sios spau­dos sa­vo paš­to dė­žu­tė­se lau­kian­tys gy­ven­to­jai jo­se nau­jie­nų ga­li ir ne­ras­ti. Mat „pa­kliu­dy­ti“ dė­žu­tes ir tai, kas yra jo­se, kar­tais na­gai pa­niž­ta chu­li­ga­nams.

Vai­do­tė GRIŠKEVIČIŪTĖ

Pa­na­šūs spau­dos pla­tin­to­jus pik­ti­nan­tys vaiz­dai ska­ti­na juos pa­ra­gin­ti gy­ven­to­jus pa­si­rū­pin­ti tin­ka­mo­mis paš­to dė­žu­tė­mis.

Krekš­lių gy­ven­to­jus ap­tar­nau­jan­ti UAB „Lie­tu­vos ry­tas“ spau­dos pla­tin­to­ja Vik­to­ri­ya Sha­ga­mo­gas sa­vait­ga­lį ta­po to­kio in­ci­den­to liu­di­nin­ke. Su­dė­ti ko­res­pon­den­ci­ją mo­te­riai šeš­ta­die­nio ry­tą pa­dė­jęs jos vy­ras nu­fo­tog­ra­fa­vo vaiz­dą, ku­rį jie pa­ma­tė ša­lia gy­ve­na­mų­jų na­mų Nuo­te­kų gat­vė­je. Čia esan­čios žmo­nių paš­to dė­žu­tės bu­vo ati­da­ry­tos, o jų tu­ri­nys gu­lė­jo ant že­mės.

Ši­taip be­gė­diš­kai pa­si­elg­ti grei­čiau­siai ga­lė­ję po­ra as­me­nų, ku­riuos dar­buo­da­ma­si mo­te­ris ma­čiu­si mi­nė­to­je gat­vė­je. Iš­ne­šio­jant spau­dą, ji pra­si­len­ku­si su dviem ne­blai­viais al­ko­ho­lio bu­te­liais ne­ši­nais vai­ki­nais. Šie dar ban­dę už­kal­bin­ti pla­tin­to­ją, o vė­liau ji ma­čiu­si, jog vai­ki­nai mo­ja­vę ran­ko­se tu­rė­tais iš kaž­kur gau­tais laik­raš­čiais.

Po­nia Vik­to­ri­ya ma­no, kad ap­si­sau­go­ti nuo to­kių chu­li­ga­nų nė­ra ki­to bū­do – te­rei­kia pa­čių gy­ven­to­jų no­ro ir ini­cia­ty­vos tin­ka­mai su­si­tvar­ky­ti jiems pri­klau­san­čias paš­to dė­žu­tes. Svars­to, jog nė­ra taip su­dė­tin­ga įsi­gy­ti ar įsi­reng­ti to­kias, ku­rios ra­ki­na­mos ir bū­tų var­giai pri­ei­na­mos tiems, kas į jas ban­do įlįs­ti tik dėl pa­si­sma­gi­ni­mo.

Jei dė­žu­tės ne­bū­tų pa­lik­tos li­ki­mo va­liai, ra­miau ga­lė­tų jaus­tis ne tik jų sa­vi­nin­kai, bet ir pa­tys spau­dos pla­tin­to­jai. Da­bar gi, anot pa­šne­ko­vės, nu­ti­kus pa­na­šiam įvy­kiui, paš­ti­nin­kai bū­na ko­ne ap­va­gi­na­mi. „Kas nors tas dė­žu­tes iš­plė­šia, iš­tuš­ti­na, o žmo­nės mus kal­ti­na, kad ne­at­ne­šėm laik­raš­čių, ba­ra­si, jei spau­dos ne­gau­na...“ – guo­dė­si ji.

Mo­te­ris pa­sa­ko­ja ir apie ki­to­kias ne­ma­lo­nias si­tu­a­ci­jas, ku­rio­se jai bei jos ko­le­goms ten­ka at­si­dur­ti dir­bant šį dar­bą. Be su­py­ku­sių ko­res­pon­den­ci­jos ga­vė­jų dar ten­ka bai­min­tis ir šių­jų au­gin­ti­nių.

Anot po­nios Vik­to­ri­y­os, gy­ven­to­jų na­mų kie­muo­se ap­si­lan­kiu­sius paš­ti­nin­kus ne­re­tai pa­si­tin­ka pa­lai­di šu­nys. Ne­ga­li nu­spė­ti, kuo pa­si­baigs su­si­dū­ri­mas su, pa­vyz­džiui, įnir­šu­siu gy­vū­nu. Tuo la­biau, kad nuo lo­jan­čio, puo­lan­čio ke­tur­ko­jo, pa­šne­ko­vės tei­gi­mu, yra te­kę gin­tis ne jai vie­nai.

Pa­sak spau­dos pla­tin­to­jos, ypač bau­gu bū­na anks­čiais tam­siais ry­tais, kai, at­ėjus įdė­ti ko­res­pon­den­ci­jos, ne­ži­nai, kas tam­so­je ga­li pa­si­tik­ti.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų