Saugios mokinių vasaros atostogos

Vai­kams pra­si­de­da links­miau­sias me­tų lai­ko­tar­pis – va­sa­ros atos­to­gos, po­il­sio ir pra­mo­gų  me­tas. Ta­čiau kar­tais per daug di­de­lis at­si­pa­lai­da­vi­mas at­ne­ša ne­lai­mių. Va­sa­ros pa­vo­jai vai­kų ty­ko kie­muo­se, gat­vė­se, gam­to­je, van­de­ny­je. Ar pa­si­ruo­šę sau­giai pra­leis­ti vai­kų va­sa­ros atos­to­gas vai­kai ir tė­vai?

 

Gedimino Nemunaičio nuotr.

Vil­niaus ap­skri­ties prieš­gais­ri­nės gel­bė­ji­mo val­dy­bos ci­vi­li­nės sau­gos sky­riaus vy­riau­sio­ji spe­cia­lis­tė Da­nu­tė Puč­ky­tė pri­me­na tė­ve­liams ne­pa­mirš­ti pa­aiš­kin­ti vai­kams, kaip elg­tis, kai skam­bi­na ne­pa­žįs­ta­mas žmo­gus ir ieš­ko tė­vų, ku­rių tuo me­tu nė­ra na­muo­se, kaip ne­pa­si­duo­ti pro­vo­ka­ci­joms ir skam­bin­ti pa­gal­bos te­le­fo­nu. Ką da­ry­ti iš­si­jun­gus sig­na­li­za­ci­jai ir kaip elg­tis su daik­tais ir žais­ti taip, kad ne­su­si­ža­lo­tų.

Be to, svar­bu pa­pa­sa­ko­ti jiems, ką da­ry­ti iš­ki­lus pa­vo­jui ar pa­kliu­vus į bė­dą. Sau­gus el­ge­sys tu­ri tap­ti el­ge­sio nor­ma, ge­bė­ji­mu gy­ven­ti sau­giai. Iš­ei­da­mi iš na­mų kar­tu su vai­kais ap­žiū­rė­ki­te, ar iš­jung­ti vi­si bui­ties prie­tai­sai, ar ne­vei­kia vi­ryk­lės, pa­tik­rin­ki­te, ar ne­li­ko sprag­sė­ti ži­di­nys, ar ne­bė­ga van­duo. Nuo­lat ir kan­triai apie tai jiems pri­min­ki­te, mo­ky­ki­te juos sa­vo pa­vyz­džiu, nes vai­kai at­kar­to­ja, ką da­ro tė­vai.

O ko­kios va­sa­ros atos­to­gos be pra­mo­gų gam­to­je. Pa­vo­jai ty­ko mūsų ir čia. Pa­kar­to­ki­me sau: ne­ga­li­ma šo­ki­nė­ti į van­de­nį ne­ži­no­mo­se vie­to­vė­se, kur­ti lau­žus miš­kuo­se ir par­kuo­se, esant stip­riam griaus­ti­niui slėp­tis po me­džiais.

Vyks­tant į iš­ky­lą vai­kus iš anks­to rei­kia su­pa­žin­din­ti su marš­ru­tų ke­liais ir iš­ky­los tai­syk­lė­mis. Vai­kai tu­ri ži­no­ti, ku­riam lai­kui vyks­ta­ma, kiek lai­ko teks pra­leis­ti ir ko­kie pa­vo­jai ga­li jų lauk­ti gam­to­je. Mo­kin­ki­me juos bū­ti drą­siais, ne­su­trik­ti, ne­pa­si­mes­ti eks­tre­ma­lio­se si­tu­a­ci­jo­se, o tai pa­dės  mū­sų vai­kams bū­ti sau­giems ir svei­kiems.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų