Savivaldybė: „Miesto energija“ siekdama naudos klaidina gyventojus

Ukmergės rajono savivaldybė sulaukia UAB „Miesto energija“ pasipiktinusių gyventojų skambučių. Gyventojai nerimauja dėl privačios bendrovės kreipimosi, kuriame savivaldybės kontroliuojamos įmonės kaltinamos nepagrįstai siunčiamomis sąskaitomis, pateikiama daug gyventojus klaidinančios ir tikrovės neatitinkančios informacijos.


 

Sąskaitos siunčiamos teisėtai

 

Ukmergės rajono savivaldybės meras Algirdas Kopūstas teigia, kad šilumą ir karštą vandenį savivadybės kontroliuojamos įmonės tiekia teisėtai ir už gaunamas paslaugas reikia susimokėti. „Gavome pranešimų, kad UAB „Miesto energija“ gyventojams siunčia sąskaitas, kuriose yra nurodytas mokestis už gyvatuką. Norėtume įspėti gyventojus, kad UAB „Miesto energija“ Ukmergėje nevykdo jokios veiklos, todėl sąskaitų už paslaugas, kurių ji neteikia, išrašyti neturi teisės. Geriausias sprendimas būtų šias sąskaitas ignoruoti“, – teigia A. Kopūstas.

 

Kaina ženkliai mažesnė nei privačios bendrovės

 

UAB „Miesto energija“ teigia, kad Ukmergės rajono savivaldybė padarė nusikaltimą, padidindama šilumos kainą iki 28,98 ct/kWh. „Kaina išaugo tik dėl to, kad padidėjo dujų kainos. Norėčiau pastebėti, kad pastoviosios sąnaudos, į kurias yra įtraukiami darbuotojų atlyginimai, pastatų, įrangos išlaikymas ir t.t. nekito. Beje, jos savivaldybei perėmus šilumos ūkį buvo sumažintos perpus“, – teigia A. Kopūstas.

 

Meras atkreipia dėmesį, kad UAB „Miesto energija“ informacija manipuliuoja negarbingai. „Jie bedžia pirštu į padidėjusią kainą, nors patys supranta, kad dujų kainos Lietuvoje ženkliai išaugo. Toks elgesys negarbingas, nes neužsimenama, kokia kaina jie šilumą tiekia kituose miestuose, kur šilumos ūkis panašus į Ukmergės. Šiandien šilumos kaina Ukmergėje gyventojams, kai šiluma tiekiama iš gyventojams priklausančių šilumos punktų, sudaro 28,86 ct/kWh. Prienuose UAB „Miesto energija“ šilumą tiekia beveik 20 proc. brangiau nei kad savivaldybė ją tiekia Ukmergėje. Ten šilumos kaina, kai šiluma tiekiama iš gyventojams priklausančių šilumos punktų, sudaro net 34,52 ct/kWh. Trakuose UAB „Miesto energija“ kaina beveik 16 proc. didesnė, ji siekia 33,34 ct/kWh. Paskaičiuota, kad privatininkui vėl pradėjus tiekti šilumą Ukmergėje, jo kaina būtų didesnė nei 32 ct/kWh. Taigi, skaičiai kalba patys už save“, – atkreipia dėmesį A. Kopūstas.

 

Privatininkas gyventojams padės turėti problemų

 

UAB „Miesto energija“ savo kreipimęsi siūlo visus vartotojus, kurie yra gavę pranešimus apie skolas už šilumą ir karštą vandenį kreiptis į juos – jie žada suteikti pagalbą. Tuo tarpu Ukmergės rajono savivaldybė ragina gyventojus būti kritiškiems bei atsargiems. „Už gaunamas paslaugas reikia mokėti, todėl net neįsivaizduojame, kokią dar pagalbą gali suteikti UAB „Miesto energija“. Neramu, kad bendrovė gali suklaidinti asmenis ir vėliau jie gali turėti rimtų problemų. Kai žmonėms jos kils, UAB „Miesto energija“ tiesiog nusiplaus rankas, sakys, kad sprendimą priėmė pats žmogus. Jie nėra vartotojų gynėjai, tai tiesiog įmonė, kuri, kaip parodė šilumos ūkio nuomos sutarties vykdymas, stengiasi uždirbti kuo daugiau pinigų“, – įspėja Ukmergės rajono savivaldybės meras.

 

UAB „Miesto energija“ vandenį tieks kibirais?

 

UAB „Miesto energija“ visus bando suklaidinti, eskaluodama Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimą. Tiesa, kad teismas panaikino Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) sprendimą naikinti UAB „Miesto energija“ licencijos galiojimą. Jis tokį sprendimą priėmė pripažinęs, kad VKEKK licencijos sustabdymui pritaikė netinkamą pagrindą. Teisiškai VKEKK sustabdyti UAB „Miesto energija“ licencijos galiojimą teisinį pagrindą turėjo, tačiau ji dėl neaiškių priežasčių tai padarė remdamasi savo, o ne įstatymuose numatytomis formuluotėmis.

 

Dar pavasarį Vilniaus apygardos teismas įpareigojo VKEKK nedelsiant pakoreguoti UAB „Miesto energija“ licenciją, iš jos išbraukiant Ukmergės rajono teritoriją. Šis sprendimas dar neįsiteisėjęs, nes VKEKK jį apskundė. Apeliacine tvarka šį klausimą nagrinės Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas.

 

Šis teismo sprendimas dabartinės situacijos pakeisti negali, nes teismo sprendimas, nurodantis, kad šilumos ūkio turtas turi būti savivaldybės rankose atšauktas nebuvo. „Privatininkas skelbia, kad jis vėl tapo šilumos tiekėju Ukmergėje. Būtų įdomu sužinoti, kaip UAB „Miesto energija“ vadovai planuoja tiekti šilumą, neturėdami šilumos ūkio? Gal jie planuoja karštą vandenį ukmergiškiams nešioti kibirais?“, – stebisi A. Kopūstas.

 

Ukmergės savivaldybės meras pabrėžia, kad UAB „Miesto energija“ šilumos netieks tol, kol nebus išspręsti licencijos ir sutarties nutraukimo teisėtumo klausimai bei kol nebus atšaukta ekstremali situacija, o ji galios tol, kol bus grėsmės gyventojams likti be šildymo ir karšto vandens.

 

Daugiau informacijos teirautis: Rimas Jurgilaitis, Ukmergės rajono savivaldybės administracijos Juridinio skyriaus vedėjas, tel. 8656 53116.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų