Finansuoti ukmergiškių laukiami projektai

Vasario 16-osios gatvėje didelės balos dažnai telkšodavo ir žiemą. Gedimino Nemunaičio nuotr. Vasario 16-osios gatvėje didelės balos dažnai telkšodavo ir žiemą. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Aplinkos ministras neseniai pasirašė įsakymus dėl mūsų rajone numatomų įgyvendinti projektų „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtra ir rekonstravimas Ukmergės rajono savivaldybėje“ bei „Paviršinių nuotekų tinklų statyba ir rekonstravimas Ukmergės mieste“ finansavimo.

UAB „Ukmergės vandenys“ direktorius Rimas Arlinskas sako, kad jų įmonei ir visiems ukmergiškiams tai – labai svarbūs projektai. „Tiesa, gali būti, kad šiame finansavimo etape jie bus vieninteliai pasinaudojant Europos Sąjungos fondų parama įgyvendinti projektai. Jiems rengėmės visus praėjusius metus“, – pasakojo įmonės vadovas.

Projektui „Paviršinių nuotekų tinklų statyba ir rekonstravimas Ukmergės mieste“ skirta daugiau nei 1 mln. 67 tūkst. Eur ES struktūrinių fondų parama.

Jo metu bus vykdoma  paviršinių nuotekų tinklų statyba Vasario 16-osios, Deltuvos, A. Smetonos,  Paupio, Vilniaus gatvėse bei  paviršinių nuotekų valymo ir apskaitos įrenginių statyba Vasario 16-osios gatvėje.

Didžiausia problema ta, kad paviršinių nuotekų tinklų nėra, todėl po didesnių liūčių ypač Vasario 16-osios, A. Smetonos gatvėse būdavo didžiulės balos. 

Dėl jų po kiekvienos didesnės liūties žmonės kreipdavosi ir į „Ukmergės žinių“ redakciją... Deja, valdininkai skėsčiodavo rankomis ir tikindavo, kad problemos iš esmės išspręsti negalima.

Tikimasi, kad pagaliau permainos bus akivaizdžios – naujai pakloti paviršinių nuotekų tinklai surinks vandenį nuo 51,2 ha teritorijos ploto, o valymo įrenginiai nuotekas išvalys.

Pasak R. Arlinsko, artimiausiu metu su rangovais pasirašius sutartį, bus pradėti vykdyti projektavimo darbai. Baigiantis pavasariui bus pradėti tiesti vamzdynai.

Kitam finansuojamam projektui „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtra ir rekonstravimas Ukmergės rajono savivaldybėje“ skirta 1 mln. 968 169 Eur ES struktūrinių fondų parama.

Projekto metu bus pakloti vandens tiekimo ir nuotekų tinklai Petronyse, Lyduokiuose, Siesikuose, pastatyti nuotekų valymo įrenginiai Petronyse, rekonstruoti Žeimių ir Jasiuliškių nuotekų valymo įrenginiai.

Darbai vyks ir mieste – bus rekonstruojami vandens tiekimo ir nuotekų tinklai Ukmergėje.

Skelbiama, kad šiuo projektu siekiama padidinti vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų prieinamumą ir sistemos efektyvumą Ukmergės rajono savivaldybėje.

Prie abiejų projektų savo lėšomis prisidės ir „Ukmergės vandenys“.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų