Patvirtintas biudžetas palydėtas plojimais

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Rajono taryba patvirtino pagrindiniu metų dokumentu vadinamą šių metų rajono biudžetą. Savo sprendimą politikai palydėjo plojimais.

Balsuoti teikiamą 2017-ųjų metų biudžetą – 30 mln. 77 tūkst. Eur pajamų ir 30 mln. 76 tūkst. Eur asignavimų išlaidoms ir turtui įsigyti – pristatė Biudžeto ir ekonominės plėtros komiteto pirmininkas Andrius Lyška.

Pažymėjo, kad planuojamos pajamos didėja gyventojų pajamų mokesčio, prekių ir paslaugų mokesčio, sandorių su materialiuoju ir nematerialiuoju turtu ir tikslinių lėšų iš valstybės biudžeto srityse.

„Dar nėra informacijos, kiek gausime papildomai lėšų kelių priežiūros programai, ir didelė tikimybė, kad gausime papildomų valstybės investicijų užbaigti švietimo objektų remonto darbus. Todėl pajamos ateityje turėtų dar didėti“, – sakė A. Lyška.

Po to, kai neseniai biudžeto projektą pristatė administracijos direktorius, pakito tai, kad iš Valstybės investicijų programos papildomai skirta 150 tūkst. Eur rekonstruoti ligoninės operacinį bloką.

Taip pat papildomai gauta 181,3 tūkst. Eur pagerinti pedagogų darbo apmokėjimo sąlygas.

Pastebima, kad daugelio programų asignavimai didėja. Kūno kultūros ir sporto plėtros programai – net 78 proc., Smulkaus ir vidutinio verslo bei turizmo plėtros programai – 37 proc., Aplinkos apsaugos programai – 30 proc.

47 proc. mažėja asignavimai Sveikatos apsaugos ir socialinės paramos programai, nes pagal praėjusių metų biudžeto perskirstymą atsižvelgta į mažėjantį socialinių pašalpų lėšų panaudojimą.

A. Lyška atkreipė dėmesį, kas pakito biudžeto projekte, administracijos direktoriui projektą pristačius praėjusiame posėdyje. Gatvių rekonstravimui Ukmergėje skirta 10 tūkst. Eur daugiau, lėšas sumažinus projektui ,,Užugirio (A. Smetonos) dvaro parko tvarkymas“. Paskirsčius mokinio krepšelį, atsirado galimybė dalį savivaldybės biudžeto lėšų papildomai skirti ugdymo įstaigų reikmėms.

A. Lyška pažymėjo, kad 2017-ųjų biudžeto projektas pagal planuojamas išlaidas ir pajamas yra pats didžiausias nuo 2008 metų ir po kelerių metų pertraukos nėra deficitinis.

Opozicinių partijų atstovai rajono taryboje biudžeto labai nekritikavo, tačiau savo pastabas išsakė. Elena Mirinavičienė atkreipė dėmesį, kad biudžetas programinis, tad ateityje turėtų matytis, koks bus ekonominis efektas jį įvykdžius. Siūlė priimant programas dirbti taip, kad matytųsi tikslai, uždaviniai, kad jie sutaptų su savivaldybės strateginiu planu.

Apie kiekvienos programos tikslus ir atsakingesnį dalyvavimą formuojant biudžetą kalbėjo ir Regimantas Baravykas. Romas Pivoras pasigedo proveržio bei iškėlė konkretų pasiūlymą – atokiausiose savivaldybės seniūnijose dirbantiems kultūros, švietimo darbuotojams numatyti galimybę iš dalies kompensuoti kelionės į darbą išlaidas.

Rajono meras Rolandas Janickas pasidžiaugė, kad šiame biudžete, lyginant su ankstesniais, gerokai padidėjo lėšos, numatytos kelių, gatvių, kiemų remontams. Tokių didelių lėšų šioms reikmėms anksčiau nėra buvę.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų