Pasikeitus operatoriui mokestis nebus perskaičiuojamas

Šiemet visiems privatiems ir juridiniams asmenims sąskaitos jau išsiųstos. Gedimino Nemunaičio nuotr. Šiemet visiems privatiems ir juridiniams asmenims sąskaitos jau išsiųstos. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergiškė teiravosi, ar pasikeitus komunalinių atliekų operatoriui ukmergiškiams nebus iš naujo perskaičiuotos mokėjimų sąskaitos. Sako girdėjusi, kad taip bus. Be to, ir mūsų laikraštyje skaitė, kad įmokos už komunalinių atliekų tvarkymą ateityje bus skaičiuojamos pagal vieningą regioninę kainodarą – visose savivaldybėse įsigalios vienoda tvarka.

Rajono savivaldybės Rinkliavų poskyrio vedėja Zita Morkūnienė paaiškino, kad skaitytojos minimi Aplinkos ministerijos ketinimai visose savivaldybėse suvienodinti rinkliavų už komunalines atliekas skaičiavimą yra tik projektas – ministerijos pateikta įstatymo pataisa.

Kol kas jokie pakeitimai nepatvirtinti. Vadovaujantis nustatyta tvarka, mūsų rajono savivaldybėje rinkliavų dydžiai yra patvirtinti visiems metams ir pagal juos apskaičiuojamas mokestis, kurį gyventojai ir įmonės moka už šią paslaugą.

Vedėja pažymėjo, kad šiemet jau visiems privatiems ir juridiniams asmenims sąskaitos išsiųstos. Sako, kad ir jų skyriuje sulaukiama klausimų apie tai, ar nebus įmokos už komunalinių atliekų tvarkymą perskaičiuojamos, nes kažkas tokius gandus skleidžia.

Z. Morkūnienė pastebi, kad nemaža dalis ukmergiškių yra sąžiningi ir vos gavę sąskaitą skuba atsiskaityti. Kiti atidėlioja, o yra ir kaupiančiųjų skolas.

Praėjusiais metais rajono savivaldybė dėl skolų išieškojimo kreipėsi į šias paslaugas teikiančią įmonę, tiesa, per skolų išieškojimo įmonę skolos išieškomos tik iš juridinių asmenų.

Tačiau žadama, kad per šią įmonę bus išieškomos ir visų ukmergiškių skolos.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų