Kai kurie ukmergiškiai, gavę sąskaitas už elektrą, nesuprato – gal jų sąskaitose įsivėlė klaidos. Tikino, kad sumos išaugo net tris kartus.

AB ESO Ryšių su visuomene projektų vadovas Paulius Kalmantas sakė, kad sąskaitos priklauso nuo sutarties, pasirašytos su energijos tiekėju: pasirinkto plano, ar kaina susieta su birža, ar fiksuota tam tikram periodui.

„Energijos kainos yra išaugusios visame pasaulyje. Elektros energijos kaina susiformuoja Lietuvos elektros biržoje, kuri yra integruota į Šiaurės Europos šalių elektros biržą „Nord Pool“.

Biržinių kainų svyravimą nuolatos lemia įvairūs elektros pasiūlos ir paklausos pokyčiai visoje Europoje. Juos lemia patys įvairiausi veiksniai – oro temperatūra, vėjuotumas, kritulių kiekis, tarptautinių jungčių pralaidumai, didžiųjų elektrinių darbo režimai ir remontai, dujų ir akmens anglies kainos...

Suvartojamas elektros energijos kiekis žiemos metu taip pat gali būti didesnis dėl tamsaus metų laiko, ypač jeigu elektra naudojama būsto šildymui“, – vardijo galimas priežastis P. Kalmantas.

UAB „Ignitis“ atstovas Lukas Zadarackas informavo: „Jeigu gyventojai iki sausio 1 d. nedeklaravo rodmenų, bet tai padarė jau tik šiemet, jie mokės pagal naujas 2022 m. įsigaliojusias kainas. Tie, kas rodmenis deklaravo iki gruodžio 31 d., už suvartotą elektrą ar dujas mokės praėjusių metų kainomis.“

Nuo sausio įsigaliojusias naujas visuomeninio elektros tiekimo ir gamtinių dujų kainas skelbė Valstybinė energetikos reguliavimo taryba. Jos aktualios namų ūkiams, kuriems „Ignitis“ užtikrina visuomeninį elektros energijos tiekimą ir nesinaudojantiems nepriklausomo tiekėjo paslaugomis.

Įmonės duomenimis, šiomis paslaugomis vis dar naudojasi apie 1,3 mln. namų ūkių. Pasirinkti laisvąjį tiekėją terminas pratęstas iki 2022 m. liepos 1 d.

„Ignitis“ nurodo, kad populiariausio vieno laiko zonos tarifo plano „Standartinis“ kaina sieks 16,7 ct/kWh su PVM (ankstesnė – 15,2 ct/kWh). „Standartinį“ dviejų laiko zonų planą pasirinkę klientai už dieninę elektros energiją moka 18,9 ct/kWh (anksčiau – 17,7 ct/kWh), o už naktinę – 12,4 ct/kWh (anksčiau – 10,6 ct/kWh).

Matyti, kad jos kilo procentais, o ne kartais. Tad kodėl kai kurie gyventojai gavo kelis kartus didesnes sąskaitas? Atstovas į šį klausimą atsakyti negalėjo. Anot jo, tam reikėtų nurodyti konkrečius sąskaitų pavyzdžius. Tokiu atveju esą galėtų įvertinti individualią situaciją. Klientams, kurie turi klausimų dėl gautų sąskaitų, jis siūlo kreiptis į „Ignitis“ klientų aptarnavimo specialistus telefonais 8 611 21802 arba 1802, užsukti į savitarnos svetainę e.ignitis.lt arba atvykti į vieną iš klientų aptarnavimo centrų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų