Pati didžiausia bėda – darbuotojų stygius

UAB „Pa¬dvais¬kas ir Ko“ darbuotojų ieško ir Ukmergėje. UAB „Pa¬dvais¬kas ir Ko“ darbuotojų ieško ir Ukmergėje.

Di­de­lės ga­myk­los pas­ta­rai­siais me­tais vis sun­kiau su­ren­ka dar­bi­nin­kų ko­man­das, tad jau ta­po įpras­ta ieš­ko­ti dar­buo­to­jų ne tik sa­vo, bet ap­lin­ki­niuo­se ra­jo­nuo­se. Vie­na to­kių įmo­nių, siū­lan­čių dar­bą uk­mer­giš­kiams, – Vil­niaus ra­jo­ne įsi­kū­ru­si UAB „Pa­dvais­kas ir Ko“.

UAB „Pa­dvais­kas ir Ko“ au­to­bu­siu­kas kiek­vie­ną ry­tą su­ren­ka dar­bi­nin­kus iš Uk­mer­gės.

Įmo­nės di­rek­to­rius Ar­vy­das Pa­dvais­kas pa­sa­ko­jo, kad pas­ta­ruo­ju me­tu įvy­ko daug pa­si­kei­ti­mų ne tik ga­my­bos mo­der­ni­za­vi­mo, to­bu­li­ni­mo sri­ty­je, bet ir efek­ty­vi­nant įmo­nės ad­mi­nist­ra­ci­jos dar­bą. Tai da­vė tei­gia­mus re­zul­ta­tus, žy­miai iš­au­go ga­mi­na­mos pro­duk­ci­jos kie­kis. Pla­nuo­ja ar­ti­miau­siu me­tu per­ei­ti prie dvie­jų pa­mai­nų dar­bo gra­fi­ko.

Šiuo me­tu įmo­nė­je – apie 250 dar­bo vie­tų. Rei­ka­lin­gi la­bai įvai­rūs spe­cia­lis­tai: sta­liai-stak­li­nin­kai, sta­liai, bal­dų ap­mu­šė­jai, siu­vė­jai, san­dė­lio dar­buo­to­jai. Lau­kia­mi ir ne­tu­rin­tie­ji pro­fe­si­nių įgū­džių, bet no­rin­tie­ji dirb­ti.

„Mū­sų įmo­nė­je dir­ba ne tik vie­tos gy­ven­to­jai, bet ir žmo­nės iš Uk­mer­gės, Mo­lė­tų, Šir­vin­tų, Ne­men­či­nės. Jie ne­mo­ka­mai ve­ža­mi įmo­nės trans­por­tu“, – pa­sa­ko­jo įmo­nės va­do­vas.

Au­to­bu­siu­ku iš Uk­mer­gės šiuo me­tu ve­žio­ja 10 žmo­nių. Ke­lio­nė trun­ka apie 50 mi­nu­čių. „Iš Uk­mer­gės žmo­nių ga­lė­tu­me pri­im­ti bent dvi­gu­bai dau­giau“, – pa­sa­ko­jo šios įmo­nės va­do­vas.

Kuo „Pa­dvais­kas ir Ko“ vi­lio­ja dar­bi­nin­kus? Lai­ku, du kar­tus per mė­ne­sį, mo­ka­mais at­ly­gi­ni­mais, ge­ro­mis dar­bo są­ly­go­mis. Me­tų pa­bai­go­je ga­my­bos dar­buo­to­jų at­ly­gi­ni­mas sie­kė nuo 320 iki 650 eu­rų į ran­kas.

Tei­gia­ma, kad dir­ban­tie­siems ne­tai­ko­mas nei am­žiaus, nei iš­si­la­vi­ni­mo cen­zas, vie­nin­te­lis kri­te­ri­jus – no­ras dirb­ti.

De­ja, pa­sak di­rek­to­riaus, su­bur­ti sta­bi­lų dar­bi­nin­kų ko­lek­ty­vą nė­ra leng­va. An­tai iš 40 pri­im­tų dar­buo­to­jų po mė­ne­sio ten­ka at­leis­ti 30. Jie tie­siog ne­be­at­ei­na į dar­bą.

„Ta­čiau lie­ka de­šimt“, – ­ kal­bė­jo įmo­nės va­do­vas.

UAB „Pa­dvais­kas ir Ko“ įsi­kū­ru­si Gli­tiš­kė­se, Vil­niaus ra­jone, pu­siau­ke­lė­je tarp Vil­niaus ir Mo­lė­tų. Veik­lą pra­dė­jo 1992 m. ke­lių kvad­ra­ti­nių met­rų pa­tal­po­je pra­dė­jus ga­min­ti čiu­ži­nius.

Šiuo me­tu ga­my­bi­nės, san­dė­lia­vi­mo, ad­mi­nist­ra­ci­jos pa­tal­pos už­ima apie 14000 kvad­ra­ti­nių met­rų.

Su­mon­tuo­ta mo­der­ni tech­no­lo­gi­nė įran­ga, pro­duk­ci­jos asor­ti­men­te – įvai­rūs čiu­ži­niai, lo­vos. Pa­grin­di­niai pir­kė­jai: Skan­di­na­vi­ja, Olan­di­ja, Vo­kie­ti­ja, Švei­ca­ri­ja ir ki­tos Eu­ro­pos ša­lys. Eks­por­tuo­ja­ma apie 95 proc. pro­duk­ci­jos.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(8 balsai)

Komentarai  

+16 # kur jau ne 2016-01-18 07:50
Kad jau toks darbdavys ir darbo turi.ir visus priima.paziuresim ar tikrai jau taip saldu pas ji kaip cia rasoma.nes kotai abejoju jog taip ten viskad grazu
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+19 # Jo 2016-01-18 10:25
Tik tie verkia kad neranda darbininkų kurie gaili zmonėm moketi. Geram darbdaviui zmoniu netruksta.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # pritariu 2016-01-20 08:43
Pritariu.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+10 # kkk 2016-01-20 21:29
atlyginimas tai superinis net nuo 320€.....
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+12 # NEVERKSLENKIT 2016-01-23 16:24
PATYS IR PADARET ,KAD DABAR NERA KAM DIRBT,IR TOLIAU BUS DAR BLOGIAU,NES VISI ,KAS DAR GALI VAZIUOJA SVETUR NUGARA LENKTI,NES TEN NORMALIAU MOKA,NORS ORIAI PRAGYVENA,O CIA PELNUS GAUDAMI ,ZMONIU PRAKIATU UZDIRBTUS,PATYS SAU KRAUNASI,O ZMOGELIUI SPYGA TAUKUOTA IR APLAIZYTA,MOKEKIT GERAI ,IR ZMONES SUGRYS ,NERAIKS IESKOTI...O KOL KRAUJA GERSIT ,TAI GERO NEBUS IR JUMS.PASIIMK TUOS320 EURU ,IR SUZINOSI KAIP GALIMA ,,,ORIAI ,,PRAGYVENTI SIULAU PRADZIAI TIK TIEK,TADA SUPRASI ,KODEL ZMONES VAROSI ISVECIAS SALIS,
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # Niekas ir neis 2018-11-03 00:19
Kam lenkti nugara ir kazkam uzdirbineti o jie tave kad zemintu su tokiu atlyginimu?todel visi vaziuoja svetur ir gerai gyvena ne is lietuviskos algos
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų